Cum se executa un foraj puturi de mare adancime?

Aceste lucrari sunt executate la o distanta de 250 metri, astfel ca asigura debite pentru apele folosite in diverse industrii. Cantitatea de apa extrasa pe ora este foarte mare, astfel ca nu pot apela la acest serviciu cei care doresc sa isi alimenteze cu apa locuinta sau gradina. Pentru aceia, sunt recomandate puturile de mica si/ sau medie adancime.

Utilaje folosite pentru realizarea unui foraj puturi de mare adancime: foreza hidraulica – foloseste o tehnologie rotativa, care permite circulatia fluidelor (noroi de foraj); foreza cu ciocan de fund – este folosita in special pe zonele foarte dure.

Avantaje:

Executarea acestor lucrari are capacitatea de a creste debitul forajului si de a imbunatati calitatea apei. Cu cat adancimea este mai mare, cu atat vom obtine o apa de calitate mai mare.

Atunci cand va hotarati sa executati astfel de lucrari, va recomandam sa apelati la o firma specializata, care sa va asigure succesul. Aceasta trebuie sa utilizeze echipamente profesionale, care sa faciliteze procesul si care sa va asigure de faptul ca lucrarea pe care ati realizat-o este una de calitate.

Criterii pentru o buna functionare:

Gaura forata – diametrul pe raza trebuie sa fie cu 5 sau 10 centrimetri mai mare. In timpul acesta, in interiorul putului sapat se introduce un amestec de substante, care are rolul de a consolida si de a intari putul, astfel incat acesta sa reziste pentru cat mai mult timp.

Filtrul – acesta nu trebuie sa lipseasca si este ideal sa fie realizat din materiale de cea mai buna calitate, pentru ca el este cel care limiteaza patrunderea particulelor mecanice in interiorul forajului. Materialul recomandat de specialisti este nisipul cuartos. Este adevarat ca acesta este ceva mai scump, insa rezultatul final merita orice efort.

Decantor – este dispozitivul care inmagazineaza depunerile de nisip si le izoleaza de filtru, astfel incat acesta sa nu se infunde. In cazul in care aceasta componenta nu este montata corespunzator, exista sanse foarte mari ca proprietarul sa intampine probleme destul de mari in ceea ce priveste interventiile constante de mentenanta pentru eliminarea depunerilor masive, care au incetinit debitul.

Capul – este unul dintre cele mai importante elemente pentru ca el este cel care contribuie la pomparea apei si el este si cel care dicteaza cantitatea de apa ce trebuie sa fie pompata.

Succesul unei astfel de lucrari de foraj puturi de mare adancime este data astfel de utilajele si echipamentele folosite, dar si de priceperea si profesionalismul echipei care se ocupa de ea. Inainte de a investi intr-o astfel de actiune, asigurati-va ca lucrati cu oameni pregatiti, care au in spate cele mai performante instrumente si care va pot garanta reusita.

Adaugat in: Diverse

Comentariile sunt inchise.