Cum sa-ti cresti notorietatea gratuit prin intermediul continutului

Sunt convins ca te-ai intrebat in nenumarate randuri cum de anumiti blogeri reusesc sa obtina un trafic semnificativ prin intermediul continutului publicat. Stim cu totii cat de mult conteaza continutul de calitate, insa cel putin la fel de important este sa fii atent la cum publici, ce tematici abordezi, maniera de formatare a textului cat s interactiunea cu cititorii.

Intrebarile cititorilor

O modalitate foarte simpla pentru a crea articole de succes pe blogul tau este aceea de a porni de la intrebarile si problemele vizitatorilor tai si de a le raspunde. Poti folosi intrebarile si comentariile de pe blogul tau, de pe alte bloguri si forum-uri de profil, sau sa te gandesti efectiv ce probleme ar putea intampina.

Interviuri
Realizeaza interviuri cu bloggeri si specialisti din domeniu. Pe langa informatiile de valoare pe care le poti obtine printr-un astfel de interviu, articolul te poate ajuta prin faptul ca de obicei persoanele intervievate vor publica pe blogurile sau site-urile lor un link catre interviu.

Puncte de vedere controversate
O modalitate prin care poti atrage vizitatori si comentarii pe blogul tau este utilizarea de articole care exprima puncte de vedere controversate sau abordeaza subiecte controversate. Este foarte important insa ca articolul sa fie foarte bine documentat.

Articole in serie
Publicarea de articole in serie iti asigura vizitatori fideli. Indrazneste sa abordezi teme complexe in articolele tale. Foloseste-le pentru a crea serii de articole structurandu-le in mai multe parti.

Tutoriale
Fac parte din categoria articolelor care aduc multi vizitatori si au potential ridicat de a se transforma in materiale virale. La fel ca si in cazul articolelor de orice fel, si tutorialele trebuie inspirate din intrebarile si problemele vizitatorilor pentru a avea cat mai mare succes.

Editare
Imbunatateste-ti titlurile astfel incat sa capteze atentia si foloseste subtitluri pentru a facilita parcurgerea articolelor. Scrie in paragrafe scurte care sunt usor de citit.
Si nu in ultimul rand posteaza intr-un ritm constant. Evita sa-ti lasi cititorii sa astepte sau sa creezi imaginea de blog uitat pe care nu mai scrie nimeni. Obisnuieste-ti cititorii cu un anumti ritm de publicare si mentine-l.

Adaugat in: Diverse

Comentariile sunt inchise.