Cum sa ondulezi parul gros cu un ondulator

Ondularea parului poate fi o provocare, mai ales daca ai parul gros, care niciodata nu pare sa vrea sa detina un stil. Si in timp ce ai putea crede ca trebuie sa setezi ondulatorul la o caldura mai mare si sa folosesti mai multe produse de ingrijire pentru par, aceste lucruri iti pot deteriora parul. Nu numai ca parul deteriorat devine dezordonat, dar va fi si mai greu de ondulat. Dar ondularea parului gros se poate realiza usor, atata timp cat il pregatesti in mod corespunzator si folosesti produsele si accesoriile potrivite. In plus, cu tehnicile potrivite poti realiza chiar si multe coafuri diferite pentru parul ondulat.

Pregatirea parului si a ondulatorului

Incepe cu parul curat si uscat. Parul nu trebuie spalat neaparat recent, dar trebuie neaparat sa fie curat, hidratat si complet uscat inainte de a incepe. Daca parul este murdar sau uleios, spala-l cu sampon. Foloseste apoi si balsamul preferat, clateste-te si lasa parul sa se usuce complet la aer.

Pentru parul mai sanatos, care va fi mai usor de ondulat, cauta produse pentru samponare si conditionare anti-incretire care contin ulei de avocado sau jojoba, aloe, miere si alte ingrediente hidratante. Aceste ingrediente iti vor face parul mai gros si mai usor de manevrat.

Poate fi foarte usor sa folosesti prea mult sampon atunci cand ai par gros, dar acest lucru nu este neaparat un lucru bun. In loc sa utilizezi mai mult sampon, utilizeaza cantitatea recomandata si dilueaza-o cu apa.

Alege ondulatorul potrivit

Tipul de ondulator pe care il folosesti este important in doua aspecte: materialul si dimensiunea cilindrului. Ondulatorile fabricate din anumite materiale vor fi mai bune decat altele pentru parul gros, in timp ce dimensiunea cilindrului ondulatorului conic te va ajuta sa realizezi diferite stiluri de ondulare.

Ondulatoarele ceramice si de titan sunt preferate de majoritatea profesionistilor deoarece aplica in mod uniform o mare cantitate de caldura intr-o perioada scurta de timp, ceea ce inseamna ca pot ondula mai bine parul.

Daca doresti bucle si valuri pierdute, alege un ondulator cu un diametrul mai mare, undeva intre 2,5 cm si 5 cm.

Preincalzeste ondulatorul

Pentru a preveni deteriorarea caldurii, trebuie sa utilizezi intotdeauna un ondulator de inalta calitate cu un indicator de temperatura reglabil.

Imparte parul in sectiuni

Daca ai parul foarte gros, este indicat sa il imparti in trei sau patru sectiuni. Impinge sectiunile parului separat, lasand sectiunea inferioara libera.

Aplica un spray de protectie termica la fiecare sectiune in timp ce iti ondulezi parul

Chiar si parul gros este sensibil la temperaturile ridicate, deci este important sa il protejezi. Indiferent de tipul de coafura pe care doresti sa o realizezi, lucrul cu sectiuni mici si subtiri va reduce timpul necesar pentru a aplica caldura.

Adaugat in: Casa, Timp liber

Comentariile sunt inchise.