Cum să îți prepari un cocktail în propria casa la fel ca la un lounge bar consacrat din București?

Această perioadă ne îndepărtează de localurile preferate, iar printre cele mai îndrăgite locații din București se numărau cocktail barurile și lounge barurile. Să creăm acea atmosferă dintr-un cocktail bar București nu se poate pentru că nu putem să aduce clienții, atmosfera și mirosul specific, dar, în schimb, putem încerca să creăm aromele băuturilor preferate chiar în propria noastră casa.

Barmanii de la Ganesha Caffe ne oferă câteva rețete simple de cocktail-uri pe care le putem prepara chiar în casa noastră și care necesită un minimum de ingrediente. „Multe cocktail-uri nu sunt deloc greu de realizat deoarece nu implică multe ingrediente. Cu toate acestea este foarte important să fim atenți la cantități pentru că acestea dau în fond acea explozie de aromeExistă unele ingrediente pe care le folosim doar pentru a sublinia gustul altor ingrediente. De asemenea, există ingrediente care puse într-o cantitate mai mare pot deteriora gustul clasic al băuturii, acaparând întreaga aromă și estompând orice urmă de dulce sau de fructe. Asociez meseria de barman cu meseria de cofetar sau bucătar, deoarece funcționează pe același principiu:
dacă ai greșit ingredientele este posibil să strici preparatul și, în plus, ai mereu posibilitatea să creezi ceva nou” – barman Ganesha Caffe.

Cocktailuri perfecte acasă la fel ca într-un lounge bar București

Cele mai populare cocktail-uri

Cuba Libre

Denumirea de Cuba Libre, prin traducere Cuba liberă, are o semnificație politică din cauza istoriei dintre SUA și Cuba. Astfel, mulți cubanezi exilați mai denumesc această băutură și „Mentirita”, în traducere minciună, din cauza faptului că țara lor nu este liberă.

Pentru crearea băuturii clasice aveți nevoie de trei ingrediente: rom alb, limetă și cola. Astfel, într-un pahar adăugați 30 ml de rom (sau 50 ml dacă îl vreți mai tare), 20 ml suc de limetă și 150 ml cola. Amestecați încet pentru a nu îndepărta acidul și apoi adăugați cuburi de gheață.

Cosmopolitan

Acest cocktail a apărut în anii 30 și a devenit celebru în lumea întreagă la începutul anilor 2000 ca urmare a personajelor din serialul „Sex and the City” care obișnuiau să îl consume cu regularitate. Pentru crearea acestui preparat aveți nevoie 4 ingrediente: 50 ml votcă, 20 ml triplu sec, 20 ml suc de limetă, 20 ml suc de merișoare. Toate ingredientele trebuie amestecate într-un shaker cu gheață și apoi servite ca atare.

Campari Orange

După cum și denumirea sugerează, acest cocktail se prepară cu ajutorul lichiorului alcoolic Campari, cunoscut și ca aperitif. Este o băutură răcoritoare care îți oferă energie. Pentru prepararea acestuia aveți nevoie de 50 ml Campari, 100 ml suc de portocale roșii si cuburi de gheață. Amestecați și apoi savurați în liniște.

Adaugat in: Timp liber

Comentariile sunt inchise.