Cum sa intrii in Cartea Recordurilor? Te invata Ilie Dobre

Trebuie sa recunosc ca il admir pe Ilie Dobre inca de cand eram copil si ascultam unele meciuri la radio. Modul lui de a striga „gol” in timpul meciurilor este unic, ba chiar a intrat din nou in Cartea Recordurilor, stabilind cea mai lunga descriere radiofonica a unui gol (fara pauze de respiratie).

Daca precedenta performanta fusese de 26 de secunde, omologata pe 23 septembrie 2011, dupa un gol la meciul Gaz Metan – Kups Kuopio, meci ce a contat pentru turul 2 preliminar al Ligii Europa, de data aceasta, Ilie Dobre a reusit performanta incredibila de a striga „gol” numai putin de 31 de secunde in timpul unui meci intre Vointa Sibiu si Otelul Galati, meci contand pentru etapa a saptea a sezonului 2011/2012.

„Am ascultat transmisiunile in direct la radio si televiziune ale meciurilor de fotbal din Brazilia, Argentina, Uruguay, Mexic, Spania, Portugalia, Italia, Anglia, Germania si Egipt si am remarcat faptul ca acei comentatori nu se pot compara cu felul in care descriu eu un gol”, a spus Ilie Dobre.

Ilie Dobre a stabilit si un record mondial pentru cea mai lunga descriere radiofonica a unui gol – cu respiratie – dupa ce a strigat „gol” timp de 42 de secunde in timpul meciului de fotbal dintre reprezentativele Romaniei si Bulgariei, disputat in preliminariile pentru Campionatul European de Fotbal, la 2 septembrie 2006, dupa ce atacantul Ciprian Marica a inscris pentru echipa tricolora.

Adaugat in: Sport, Stiri

2 comentarii

  1. Daniela says:

    Prea putin comentatori mai comenteaza cu patima si evident cei care s-au remarcat au ramas in istorie.

    • Dintre ai nostrii, el e singurul. Ma rog, n-am mai ascultat de mult un meci la radio, dar ma indoiesc sa vina ceva din spate…nici la tv..sunt niste amatori in 95% din cazuri, care nu doar ca nu comenteaza meciul cum ar trebuii, dar nici nu au cunostintele necesare in materie de fotbal.