Cum sa fii fericita chiar si atunci cand nu esti intr-o relatie

Cand suntem intr-o noua relatie, vrem ca oamenii sa observe. Dar cand suntem singuri? Nu atat de mult. Exista o multime de stigmatizari legate de femeile care vin neinsotite la o petrecere. Cineva singur „nu se poate sa se linisteasca” – „nu poate gasi persoana potrivita” – este auto-centrat si singuratic. Cliseele despre persoanele care nu sunt intr-o relatie se desfasoara adanc in societatea noastra, insa ideea de ssinguratate se schimba in ochii expertilor. Oamenii de stiinta propun o noua perspectiva.

Autonomie personala

Nu trebuie sa gasesti o jumatate mai buna pentru a fi cel mai bun intreg posibil. Dupa cum se spune, fericirea este o activitate interna. In loc sa cauti pe altcineva pentru a te face fericit, poti gasi implinire in tine, in munca ta si in prieteniile tale. Cand vine vorba de viata ta sociala, a fi singura poate fi un plus, fiindca nu trebuie sa mai dai socoteala nimanui pentru ceea ce faci. Studiile arata ca oamenii casatoriti nu sunt mai fericiti, mai increzatori sau mai putin deprimati decat cei singuri. Intr-o relatie probabil ca nu veti rezolva lucrurile din viata pe care deja doriti sa le schimbati.

Descoperirea propriului sine

Avem atata energie in fiecare zi pentru a investi in lucrurile din jurul nostru. Cand investim intr-o persoana iubita, contribuim mai putin la noi insine. Fiind singura inseamna ca aveti mai mult timp sa va aprofundati pasiunile, sanatatea si imaginatia. Daca faceti un pas inapoi, ati putea afla ca exista parti din voi care sunt ignorate in timp ce sunteti intr-o relatie.

Singura nu inseamna izolata

Cercetatorii releva faptul ca persoanele singure sunt mai implicate in prieteniile lor si in familii extinse. Sunt obisnuite sa faca mai multe alegeri si sunt deseori mai independenti decat cei casatoriti sau care se tatoneaza. Cel mai important lucru pe care trebuie sa vi-l amintiti este ca faptul ca singuratatea nu este un „sindrom”, ci un mod de viata. Cand ne gandim la singuratate ca la o alegere, si nu la ca un simptom, ea este un plus. Si daca vreti sa o gasiti, de ce sa nu incercati un experiment in psihologia inversa? De obicei, cand incetam sa cautam, gasim ceea ce cautam.

Adaugat in: Diverse

Comentariile sunt inchise.