Cum sa dai dovada de productivitate

Nu stiu daca exista oameni care sa nu-si doreasca productivitate. De fapt, am intalnit cativa care ar trage de timp numai ca sa treaca ziua mai repede, insa acestia sunt ca elevii care trec prin scoala ca Voda prin loboda. Nu e cazul nostru, nu? Eu personal, fie ca sunt la servici, fie ca sunt acasa, timpul investit in orice este foarte important pentru mine, iar la sfarsitul zilei am nevoie de o dovada cum ca in ziua respectiva am avut productivitate. Daca intr-o zi aceasta productivitate nu ma caracterizeaza, parca ma simt mai obosita si putin frustrata, de ce nu, pentru ca nu am realizat mare lucru.

Asadar, fie ca suntem casnici, fie ca suntem simpli angajati, fie avem propria noastra afacere, cu totii avem nevoie de productivitate. Cum putem obtine aceasta productivitate in fiecare zi? Primul pas ar fi trezirea de dimineata. Daca nu dormim pana la amiaz, credeti-ma ca avem multe sanse de a realiza cat mai multe sarcini si de a duce la indeplinire cat mai multe obiective. Daca in schimb preferam sa dormim pana la amiaz, nu putem avea pretentie de productivitate, deoarece nu vom putea realiza aproape nimic in ziua respectiva. Pentru o zi reusita, avem nevoie de o lista cu prioritati. Multi prefera sa realizeze aceasta lista din ziua anterioara, in timp ce altii o realizeaza in fiecare dimineata, in timp ce isi beau cafeaua. Indiferent de varianta pe care o alegeti, este foarte important, pentru productivitate, ca ea sa existe. De asemenea, omul nu a fost creat sa traiasca singur, izolat. Am fost creati tocmai pentru a interactiona unii cu altii, pentru a ne asocia. Daca iti doresti productivitate, este important sa intelegi acest principiu, sa intelegi ca ai nevoie de oameni care sa te ajute si sa te sustina. Sarcinile si responsabilitatile trebuie delegate astfel incat, la sfarsitul zilei, cu ajutorul celor din jurul nostru, obiectivele noastre sa fie atinse si realizate. Multi oameni prefera sa intreprinda mai multe activitati in acelasi timp, insa vreau sa va spun ca in acest mod nu veti fi foarte eficienti. Mai bine va ocupati de un singur lucru odata, il terminati in mod frumos si corect, dupa care va apucati de urmatorul. Nivelul tau de eficienta si de productivitate va fi mult mai mare daca vei tine cont de acest sfat.

Este posibil ca pe lista de prioritati sa se afle si lucruri care nu sunt esentiale. Analizati-va bine problemele pe care le aveti de rezolvat intr-o zi, si eliminati-le pe cele care mai mult v-ar incurca decat v-ar ajuta. Sau poate exista unele activitati ce va mananca timpul? Incercati sa le descoperiti, sa le eliminati si sa va valorificati orice clipa, pentru a avea productivitate maxima. Daca faceti toate aceste lucruri, la finalul zilei va veti putea pune linistiti in pat, cu gandul impacat, ca nu ati pierdut ziua in zadar.

Adaugat in: Personal

Comentariile sunt inchise.