Cum sa cumperi cea mai ieftina asigurare RCA

Asigurari RCA OnlineRCA-ul sau asigurarea de raspundere civila, asa cum este cunoscuta de toti soferii, este o polita obligatorie pe care trebuie sa o incheiati cu cel putin 24 de ore inainte de a porni pe drumurile publice. Indiferent de statutul vostru, ca participant la trafic este necesar sa incheiati o polita RCA la una dintre societatile de asigurari acreditate. Marea dilema a soferilor nu este modalitatea de a incheia o asigurare RCA ci oportunitatea de a achita o suma cat mai mica asiguratorului. Va spun din capul locului ca evitarea acestei obligatii nu este o solutie buna pe termen lung, drept pentru care as scoate din calcul orice oportunitate de driblare a legilor pentru ca amenzile sunt chiar si de trei ori mai mari decat valoarea medie a unei polite RCA.

4 sfaturi care va vor ajuta sa achizitionati o asigurare RCA la preturi extrem de accesibile

1. Incheiati polita de asigurare online

Reticienta privinta cumpararea unei polite de asigurare RCA online ar trebui sa dispara, in momentul de fata peste 70% dintre asigurati alegand acest tip de achizitie. Este mai facil si mult mai rapid, site-urile de specialitate oferindu-va aplicatii dedicate prin care puteti calcula valoarea oricarei asigurari. Completand datele solicitate, puteti compara in timp real preturilor societatilor de asigurari si aveti oricand optiunea de selectie a unei singure polite RCA.

Aplicatiile mai poarta numele si de calculator RCA ieftin prin prisma faptului ca va ajuta sa comparati preturile si sa le sortati doar pe cele care se incadreaza in buget. Accesate atat de pe PC cat si de pe tableta sau smartphone, site-urile care comercializeaza polite RCA sunt foarte bine elaborate si va scutesc de un drum anevoios in sediile societatilor de asigurari. Simplu, extrem de rapid si cu un rezultat care poate fi asimilat cu un best buy in domeniul asigurarilor pentru masini.

2. Sunteti un sofer fara antecedente? Aveti parte de o asigurare RCA mai ieftina!

Alaturi de specificatiile tehnice ale masinii voastre, in ecuatie intra si istoricul rutier, drept pentru care soferii care nu au provocat accidente in trecut sunt avantajati. De asemenea, varsta este un alt criteriu important, soferii cu varste inaintate si cu un trecut in trafic fara erori majore cumuland bonusuri care se transforma in reduceri substantiale din pretul final al politei.

Sfatul meu este sa fiti intotdeauna precauti si atenti in trafic, absenta accidentelor si a punctelor de penalizare coincizand cu posibilitatea achizitionarii unei polite RCA la un pret avantajos.

3. Fiti cu ochii in patru, brokerii lanseaza oferte de sezon

Avand acces la o cantitate enorma de informatii ajutatoare, este destul de facil sa accesam ofertele principalilor brokeri sau societati de asigurari de pe piata locala. Se intampla, deseori, sa fim martorii unor reduceri sezoniere  de care ar trebui sa profitam la maxim. Evitati asa-zisele lansari ale unor societati de asigurari noi sau reducerile fara niciun fundament, singurele promotii la asigurarile RCA sunt cele pe care le fac brokerii stabilind, de comun acord, un pret mai flexibil alaturi de societatile de asigurari.

4. Contactati agentii de asigurari si preluati preturile cele mai mici

Aceasta practica va poate returna un RCA ieftin insa trebuie sa aveti grija la toti termenii stipulati in contracte. Avand ofertele mai multor brokeri, este de la sine inteles ca puteti compara cu usurinta preturile, tehnica fiind similara cu utilizarea calculatoarelor online. Fata de acele unelte care returneaza preturile fixe ale societatilor de asigurari, brokerii pot face discount-uri preferentiale care au repercusiuni directe in ceea ce priveste posibilitatile voastre de economisire.

Adaugat in: Auto & Moto

Comentariile sunt inchise.