Cum renunt la fumatul clasic? Foloseste tigara electronica!

Nu sunt nici fumator si nici medic, scriu acest articol din simplul motiv ca imi doresc ca toti cei din jurul meu care fumeaza sa duca o viata mai sanatoasa. Am destui prieteni fumatori si asta este unul dintre motivele pentru care mi-am permis sa caut informatii utile si sa le plasez intr-un articol care, sper eu, va ajuta multe persoane care nu reusesc sa scape de acest viciu.

Tutunul este unul dintre principalii pioni ai aparitiei bolilor de inima si a cancerului, el afectand atat fumatorii cat si pe noi, cei care nu obisnuim sa ardem in fiecare zi cate 1-2 pachete de tigari dar inhalam suficient de mult fum de la persoanele din jurul nostru. Fumatorii sunt constienti, in mare masura, de raul provocat de consumul constant de tutun insa sunt extrem de pasivi, atat in ceea ce priveste propria sanatate cat si a celor din jur.

Discutii sunt si vor fi intotdeauna, chit ca majoritatea celor care fumeaza incearca sa mascheze raul pe care si-l provoaca si pun consumul de tutun pe seama unui viciu de care nu pot scapa. Eu sunt de alta parere si tind sa cred ca exista destul de multe oportunitati de a renunta la tutun, vointa fiind de departe cel mai important atuu al oricarui fumator dornic sa scape de acest viciu.

Daca nu va puteti inarma cu o vointa de fier, nu ramane decat sa apelati la o solutie destul de practica, sanatoasa si-n acelasi timp accesibila: tigara electronica. Lansata in urma cu mai bine de sapte ani de catre un farmacist de origine asiatica, asa-zisa tigare electronica reprezinta un subiect intens dezbatut si totodata un produs care a reusit sa inlocuiasca cu succes clasicele tigari. Un exemplu elocvent este si seful meu, fost fumator de mai bine de zece ani care a ales sa inlocuiasca intreaga cantitate de tutun cu o tigara electronica performanta si mult mai putin nociva.

Stiu, multi dintre voi, cei care fumati unul, doua sau chiar trei pachete de tigari in fiecare zi, sunteti sceptici in momentul in care vi se propune o solutie de natura electronica, insa tind sa cred ca orice varianta mai sanatoasa ar trebui luata in calcul. Mie mi-a atras atentia acest produs inovativ prin prisma faptului ca se reduce in mod drastic sau chiar definitiv cantitatea de nicotina, sansele aparitiei bolilor de inima sau a cancerului la plamani scazand in mod evident.

Intreaga piata dedicata tigarilor electronice este intr-o continua ascensiune iar acest lucru se datoreaza in primul rand fumatorilor care au renuntat la varianta clasica. Abordand o solutie mult mai sanatoasa, au dat un exemplu in randul celor aflati in anturajul propriu, drept pentru care asistam la un curs pozitiv al vanzarilor de tigari electronice in Romania si nu numai.

Acum nu mai discutam despre o absorbtie a fumului de tigara ci de asa-zisul fenomen care poarta numeele de vapat, o actiune care se traduce printr-o inhalare a vaporilor produsi de o tigare electronica. Eliminandu-se 90% dintre compusi chimici produsi de catre arderea tutunului, fiecare dintre acestia avand un rol esential la aparitia unor boli incurabile, de natura cancerigena, iata ca asistam la o modalitate foarte buna de a renunta la fumatul clasic, totul culminand cu hranirea propriului viciu intr-o maniera cu mult mai sanatoasa.

Da, tigara electronica este o modalitate buna de a renunta la fumatul clasic si tind sa imbratisez aceste produse prin prisma faptului ca inlatura o buna parte dintre problemele cauzate de inhalarea fumului de tigara. De acum, puteti numi fumatul o actiune la fel de placuta insa mult mai sanatoasa, totul cu ajutorul unei tigari electronice de calitate.

Adaugat in: Diverse

2 comentarii

  1. Fac spam says:

    Daca toti fumatorii ar apela la tigara electronica companiile de tutun ar da faliment, iar cele farmaceutice ar avea o „gaura” mare in buzunar pentru ca nu ar mai avea cui sa vanda medicamente de renuntare la fumat.