Cum reaprinzi focul intimitatii?

Indiferent daca sunteti intr-o relatie de lunga durata, sunteti casatoriti sau aveti aventuri frecvente, in viata va veti lovi de momente in care intimitatea va trece pe locul doi, iar aceasta neglijenta poate conduce la degradarea realtiei. Emotia pe care ati simtit-o odata in prezenta celuilalt va disparea, iar voi veti ramane cu neclaritati in privinta motivelor care au condus la acest lucru.

Pasiunea a disparut, romantismul este mort, iar comunicarea este neglijabila. In acest context, intimitatea pe care ati impartit-o odata cu partenerul pare a fi terminata. Cu toate acestea, este posibil sa reaprindeti scanteia pasiunii cu putin efort din partea dumneavoastra si a partenerului.

In primul rand, este important sa intelegem ce este intimitatea. In cele mai simple definitii, intimitatea este apropierea emotionala de o alta persoana. Partenerul vulnerabil si deschis fata de dorintele, gandurile si sentimentele tale si permite unei alte persoane sa faca acelasi lucru. Majoritatea oamenilor echivaleaza intimitatea cu sexul si, desi joaca un rol, intimitatea reala este mai puternica decat actul fizic al actului sexual. Nu aveti numai intimitate cu sotul / sotia; o puteti avea si cu un prieten apropiat.

Si cand intimitatea a disparut, veti observa.

Inainte de a lua orice masuri de recuperare a intimitatii cu partenerul, trebuie sa va adresati doua mari intrebari:

In primul rand, „Vreau sa continui aceasta relatie?”

Daca raspunsul este negativ, atunci incercarea de a reaprinde scanteia pierduta sau de interes poate fi inutila. Daca raspunsul este da, treceti la intrebarea nr. 2.

„Ce-am facut pentru ca aceasta distanta sa se interpuna intre intre noi?”

De multe ori cand suntem blocati intr-o relatie fara viitor, avem tendinta de a arata cu degetul cealalta persoana. Nu ma asculta niciodata. Nu vrea niciodata sa faca sex. Nu mai vrea sa-si impartaseasca interesele cu mine. Se comporta ca si cum nu-i pasa de casa. In timp ce toate acestea ar putea fi valabile, trebuie sa va intrebati daca ati facut ceva pentru a conduce la aceste actiuni sau a le impiedica sa fie reparate. De exemplu, daca nu-si impartaseste interesele cu tine, este pentru ca ai incetat sa o intrebi despre ele, ati incetat sa manifestati interes pentru ea sau i-ati criticat interesele.

Adaugat in: Diverse

Comentariile sunt inchise.