Cum poti sa ai succes in afaceri?

Sa ai succes in afaceri nu este nici foarte usor, dar nici imposibil. Bineinteles ca totul depinde de tine, de ideea ta de afaceri si de planurile pe care le ai, referitoare la aceasta.

Adevarul este ca acest succes in afaceri dupa care toata lumea alearga nu apare de nicaieri, nu cade din cer si rar se intampla din noroc. Pentru a avea succes in afaceri ai nevoie de viziune, de strategii si de planuri foarte bine puse la punct. Si de asemenea, foarte important este sa invatam si din experientele altora. Am intalnit si oameni care niciodata nu primesc sfaturi, chiar daca de cele mai multe ori dau singuri cu capul. Daca iti doresti succes, trebuie sa te interesezi de oameni care intr-adevar au avut succes in afaceri. O alta problema majora din zilele noastre este faptul ca visam prea mult. Noi, oamenii, in general, atunci cand vrem sa pornim o afacere deja ne imaginam o multime de lucruri, unele dintre ele chiar imposibile. Daca ne dorim succes in afaceri, trebuie sa traim cu picioarele pe pamant. Exista foarte multi oameni de afaceri care pierd timpul cu lucruri care nu le aduc profit ci dimpotriva, sau cu actiuni care niciodata nu vor aduce beneficii afacerii lor. Stiu ca e frumos sa visam cele mai minunate afaceri si cifre de afaceri, insa atat timp cat realitatea este diferita de visul nostru, trebuie sa invatam sa ne adaptam acesteia.

Daca am spus ca pentru a avea succes in afaceri este important sa ascultam sfaturile altora, aceasta nu inseamna ca trebuie sa facem totul ca si ei. Unicitatea intotdeuna va avea trecere. Pentru fiecare om in parte, succes poate sa insemne altceva, sau drumul catre succes cu siguranta poate sa fie diferit. Ce vreau sa spun cu aceasta este ca nu trebuie sa ne bazam pe niste retete, care au dat succes altora. S-ar putea ca in cazul nostru sa fie un adevarat esec. Fiecare ne cunoastem puterile si limitele, ne cunoastem viziunile si modalitatile prin care am putea reusi sa le realizam, asadar, nu trebuie sa copiem pe nimeni. Daca iti doresti succes in afaceri, atunci da-mi voi sa-ti spun ca trebuie sa fii tu insuti, nu trebuie sa incerci sa fii altcineva. Si sunt sigura ca oamenii vor aprecia acest aspect.

Vreau sa va mai vorbesc doar despre un aspect. Am observant in jurul meu tendinta de a nu incerca, tocmai din cauza unei frici de esec. Dar oare nu am invatat noi oare, inca din clasele cele mai mici, ca din greseli invata omul cel mai bine? E normal, daca poti evita acele greseli, evita-le! Insa in cazul in care acestea sunt inevitabile, nu-ti fie teama! A avea succes in afaceri inseamna tocmai a avea curajul de a incerca: de a incerca lucruri noi, de a incerca sa fii diferit, de a incerca sa faci altceva! Intotdeuna, cand invatam din greseli, invatam lucruri pe care nu le putem uita repede, deci care ne vor fi cu siguranta folositoare si in viitor!

Adaugat in: Business

Comentariile sunt inchise.