Cum gandesti bugetarul in Romania

Concluzia ? Concluzia este ca, guvernantii ne-au adus intr-un asemenea hal incat i-au facut pe foarte multi sa gandeasca cam asa : daca tot nu sunt platit si tara se duce de rapa, macar sa nu ma mai agit degeaba ! Si stiti ce ? Intr-o anumita masura tind sa le dau dreptate. Este adevarat faptul ca, daca vrei sa performezi intr- meserie/domeniu, banii nu trebuie sa fie principalul obiectiv.

Banul ar trebui (dupa cum am reliefat si in alte articole) sa vina ca o consecinta a ceea ce tu oferi (prin calitatile, aptitudinile, talentul de care dispui). Pe de alta parte, cum poti sa te astepti la un randament cat mai ridicat (ca sa nu zic maxim) din partea oamenilor, in momentul in care tu iti bati joc de ei, oferindu-le salarii de 400 si 500 de lei ?Cum isi pot intretine familiile cu banii astia?

Nu voi cadea in capcana de a lua partea unora sau altora cum am vazut ca se practica la noi. Deoarece ar insemna sa intru in jocul acestui guvern. Pentru ca, in opinia mea, ceea ce guvernul Boc 1,2[…] a reusit cu brio sa realizeze in aceasta tara, a fost sa ne invrajbeasca intre noi. Insa, de multe ori suntem atat de orbiti de toate petardele aruncate sub diferite pretexte incat nu mai avem cum sa vedem imaginea de ansamblu.

Ceea ce nu se intelege este faptul ca un stat, pentru a functiona la parametrii cat de cat acceptabili, are nevoie de institutii solide, cu oameni care sa fie cat mai putin expusi la coruptie, prin urmare bine platiti. Nemaipunand la socoteala faptul ca statul este obligat prin legea fundamentala a tarii (Constitutia) sa asigure dezvoltare economica si un trai decent pentru cetatenii sai. Si da, avem nevoie si de un mediu privat care sa fie lasat in pace (stabilitate si coerenta in ceea ce priveste legile din domeniul economic). Mediul privat are nevoie de predictibilitate (un cuvant strain celor de la Palatul Victoria).

Insa, pentru toate astea, avem nevoie de un guvern care sa fie capabil, bine intentionat si cat mai putin corupt (fiindca nu cred ca exista coruptibilitate 0). Si ma cam indoiesc ca avem parte de asa ceva momentan

P.S.: stau si ma gandesc, ce-ar fi daca cei de la Posta n-ar mai avea peste noapte cantare in nici un sediu ?

Adaugat in: Politica, Romania

Comentariile sunt inchise.