Cum alegi cele mai bune servicii de curatenie?

servicii de curatenieCuratarea casei poate deveni dificila in momentul in care te confrunti cu locul de munca, familia si alte prioritati care poate face din aceasta activitate o adevarata provocare, una pe care intentionezi sa o eviti cat mai curand. Sute de servicii de curatare au aparut in fiecare colt al lumii, fiind pregatite si dorind sa lucreze pentru tine. Din cauza faptului ca sunt asa de multe companii disponibile, stiind cum sa alegi si sa te folosesti de ofertele propuse de o firma de curatenie pare sa fie o sarcina coplesitoare, dar cu cateva reguli de luat in calcul si o intelegere ferma a asteptarilor proprii, poti alege cea mai buna optiune.

1. Decide-te asupra zonelor din casa ta pe care doresti sa le cureti inainte de a alege un serviciu. De exemplu, sunt acele camere care sunt in afara limitelor sau anumite suprafete ce consideri ca sunt mai importante pentru a fi curatate sau rearanjate? Doresti sa optezi pentru servicii de curatare a geamurilor si de spalare a obiectelor textile sau doar o curatare standard, precum indepartarea prafului si a altor depuneri? Odata ce stii cu exactitate de ce ai nevoie, poti sa intocmesti o lista de cerinte pentru a restrange candidatii, deoarece unele companii nu ofera o gama completa de servicii.

2. Intreaba-ti familia, prietenii sau vecinii despre recomandari. Multi dintre clientii ce deja au folosit un serviciu de acest fel pot fi incantati sa isi impartaseasca experienta pozitiva cu tine si poate chiar sa obtina anumite promotii de la firma ce ofera serviciul in cauza pentru indrumarea unui alt posibil client.

3. Elimina orice companie care nu este autorizata sau asigurata. In cazul in care se va intampla vreun accident sau va disparea un anumit obiect in timpul efectuarii activitatii de curatenie, un serviciu autorizat si asigurat va prelua responsabilitatea. Altfel, proprietarul casei va suferi toate daunele provocate.

4. Contactati potentialele servicii pentru a intreba daca angajatele lor sunt rezidenti legali si prin ce tip de controale de fond au trecut. Asigurati-va de faptul ca angajatele companiei nu au niciun fel de antecedente penale. O decizie de acest fel poate reprezenta un pericol pentru locuinta ta.

5. Cere candidatilor tai sa iti ofere o consultare gratuita la domiciliu. Acest lucru implica, de obicei, o vizita a unei reprezentante din cadrul firmei la locuinta ta pentru a lua la cunostinta suprafata pe care urmeaza a o avea un subordine pentru procesul de curatire si pentru a-ti comunica pretul stabilit pentru efectuarea serviciilor. Fii sceptic cu companiile care nu sunt dornice sa ofere o astfel de solutie pentru ca ambii membrii trebuie sa fie constienti de ceea ce situatia la care trebuie sa se astepte inainte de a incepe lucrarea.

6. Alege o companie care iti ofera posibilitatea de a efectua plata pe finalizarea lucrarii, spre deosebire de o taxa pe ora. Atunci cand platesti cu ora, exista riscul ca angajatele sa lucreze mai lent cu scopul de a primi un salariu mai mare.

7. Evita sa lasi „pretul mai mic” sa fie factorul determinat in decizia ta. In cazul in care un serviciu este mai ieftin decat altele, trebuie sa existe un motiv pentru acea diferenta de pret.
Daca te-ai decis asupra serviciilor de care doresti sa beneficiezi si ai gasit o firma care sa reuseasca sa iti inspire credibilitate, in concordanta cu pasii mentionati mai sus, e timpul sa ii contactezi.

Adaugat in: Casa, Personal

Comentariile sunt inchise.