Zilele trecute am avut o problema cu masina de spalat care mi-a dat atat de multe batai de cap incat am decis sa nu mai mizez pe repararea ei ci sa ma orientez catre un model nou. Aparent, service-ul ma costa aproximativ 30% din valoarea masinii de spalat pe care tocmai am achizitionat-o, insa riscurile aparitiei unor noi defectiuni erau iminente. Mai mult de atat, daca pun in balanta si consumul destul de ridicat al unei masini de spalat uzate, tind sa cred ca alegerea mea se va dovedi castigatoare, mai ales pe termen lung.
Nu sunt un expert in masini de spalat, tin sa precizez acest lucru inca din partea incipienta a acestui articol. Am decis sa impartasesc cu voi experienta mea din acest domeniu prin prisma faptului ca am fost nevoit sa ma documentez destul de mult inainte de a cumpara noua masina de spalat, aspect pe care unii dintre voi nu il pot indeplini la modul serios si prefera sa asculte cateva pareri care sintetizeaza elementele cheie ale unui aparat electrocasnic de acest gen.
Nu cred ca exista o regula in ceea ce priveste alegerea masinii de spalat sau o masina de spalat perfecta, cred ca exista necesitati si limitari cauzate de buget, astfel ca nu ramane decat sa puneti in balanta aspectele de importanta majora si sa faceti alegerea corespunzatoare, asa cum cred ca am facut si eu.
De ce sa tii cont cand alegi o masina de spalat rufe
Dimensiune – Din fericire, in magazinele de electrocasnice veti regasi numeroase modele care sa se incadreze perfect in spatiul pe care il detineti. Aveti la indemana atat masini de spalat rufe normale, cu incarcare frontala, cat si masini de spalat rufe verticale sau modele slim, acestea din urma dispunand de dimensiuni ceva mai scazute.
Producator – Ma gandesc ca doriti un model de calitate, care sa reziste pentru o perioada de timp cat mai indelungata. Sunt peste 20 de producatori de masini de spalat rufe cunoscuti, majoritatea dintre ei oferindu-ne diverse modele care mai de care mai interesante. Nu este necesar sa va opriti cu atentia asupra unuia, cercetati piata si alegeti marca si modelul care prezinta o stabilitate sporita. Va puteti ghida si in functie de feedback-urile primite din partea altor utilizatori, se pot dovedi importante in eventualitatea in care nu detineti prea multe cunostinte despre cei mai buni producatori de masini de spalat rufe.
Capacitatea si viteza de centrifugare – In cazul capacitatii, ganditi-va cu atentie la lucrurile pe care urmeaza sa le spalati si la volumul lor. In cazul unei familii mai numeroase, recomand o masina de spalat cu o capacitate mai mare de 6 kg. De partea cealalta, viteza de centrifugare este utila mai degraba in momentul in care activati modulul de stoarcere si uscare, drept pentru care, o masina de spalati cu o viteza de centrifugare de ~1200 de rpm este ideala.
Consumul – O masina de spalat cu o clasa energetica buna, chiar daca este mai scumpa, se va dovedi alegerea cea mai buna pe termen lung. Un consum mai scazut de energie electrica este de bun augur pentru fiecare dintre noi, drept pentru care va recomand sa mizati pe un model cu clasa energetica A si multe plusuri in continuare(A++++).
Panou de comanda si programe de spalare – La aceste detalii sunt atente doamnele, ele tin cont de fiecare detaliu de acest gen in momentul in care decid spalarea anumitor haine sau lenjerii. Din perspectiva unui barbat, era ideal ca o masina de spalat sa aiba un singur program de spalare si un panou cat mai simplu, realitatea fiind putin diferita: masini de spalat complexe, cu afisaj electronic si peste 20 de programe de spalare.
Alegerea mea poarta numele de Whirlpool AWSX63213, o masina de spalat rufe slim dotata cu tehnologia „Al saselea simt”. In momentul in care m-am orientat catre o astfel de masina, mi-am dorit sa beneficieze de un consum cat mai scazut, sa o pot incorpora cu usurinta in spatiul liber din baie cat si sa poata fi actionata intr-un mod cat mai facil, fara a seta diversi parametri la fiecare spalare.
Citeste si