Cube, un producator nou de tablete pc

Piata tabletelor este monopolizata in mod cert de catre doua mari companii: Apple si Samsung. In aceste conditii, majoritatea specialistilor se intreaba daca mai exista loc si pentru alti producatori iar raspunsurile par a fi impartite. Ceea ce este cert este faptul ca in oferta pe care o regasim in cadrul magazinelor de specialitate, avem parte de cateva nume mai putin sonore in acest segment, al tabletelor, dar care ne ofera un numar ridicat de exemplare care mai de care mai interesante.

Unul dintre producatorii noi de tablete este Cube, asiaticii intampinandu-ne cu o serie de device-uri destul de interesante, indiferent ca ne referim la partea estetica sau la cea hardware. Primul model care ne-a atras atentia a fost Cube U9GT3 RK3066, o tableta care dispune de cateva caracteristici de top precum si de o configuratie stabila, competitiva, o configuratie care poate rivaliza oricand cu cea a unor tablete precum Galaxy Tab sau iPad.

Display-ul a fost primul lucru care ne-a atras atentia, cei 9.7 inci reprezentand dimensiunea perfecta pentru o tableta multipurpose. Calitatea acestui display nu poate fi pusa la indoiala, display-ul LCD de tip capacitiv ofera o rezolutie maxima de 1024 x 768 px precum si un unghi de vizualizare maxim, de 180 de grade.
Ramanem putin la partea exterioara si vom insira, rand pe rand, cateva dintre caracteristicile acestei tablete. Materialul exterior folosit de catre cei de la Cube este un plastic metalizat, placut la atingere si foarte rezistent. Cu o grosime de doar 9.5mm dar si cu o baterie de 6000mAh, greutatea acestei tablete este de numai 635 de grame, amanunt care o plaseaza in gama de tablete practice.

Patrundem putin in interiorul acestei tablete si o sa scoatem in evidenta caracteristicile software. Asa cum probabil va asteptati, sistemul de operare preferat de catre cei de la Cube pentru aceasta tableta este Android, versiunea 4.0.4 avand chiar si optiunea de upgrade catre Android 4.1 Jeally Bean. Printre aptitudinile de ordin software, Cube U9GT3 RK3066 se poate lauda cu prezenta unor software-uri demne de o tableta de ultima generatie: avem cititor de fisiere texte, aplicatii Java si Flash, Browser HTML, functie de Ebook Reader si multe alte aplicatii pe care le puteti descarca din portalul Google Play.

Mergem catre segmentul hardware pentru ca aici chiar avem despre ce discuta. Procesorul este primul lucru pe care l-am observat in privinta tabletei Cube U9GT3 RK3066, Cortex-ul A9 Dual Core de 1.66 Ghz conferindu-i o viteza in plus fata de alte tablete similare.

Cele doua memorii, RAM si ROM, sunt de 1 GB respectiv 16GB, astfel ca avem parte de rapiditate in rularea aplicatiilor precum si un spatiu de stocare flexibil, capabil sa ne ajuta in memorarea muzicii preferate dar si a filmelor sau a jocurilor pe care le indragim. Mai mult de atat, portul pentru carduri microSD ne ofera posibilitatea atasarii unui card de acest tip cu o valoare de maxim 32 de GB, plusul acesta de memorie RAM fiind excelent pentru cei care ruleaza un numar mai mare de aplicatii sau fisiere.

Din punct de vedere foto/video, Cube U9GT3 RK3066 ne prezinta 2 camere asemanatoare, una frontala, excelenta pentru realizarea unor convorbiri video, si una pozitonata in spate, folosita indeosebi pentru a fotografia sau a filma diverse evenimente. Asemanarea intre cele doua camere vine din punct de vedere al senzorului, ambele dispunand de cate un senzor de 2MP.

Conectivitatea la internet se realizeaza in mod facil, in pofida faptului ca Cube U9GT3 RK3066 nu dispune de un senzor 3G intern. Salvarea vine din partea portului Wi-fi, acesta ruland la capacitatea maxima. In privinta 3G-ului, producatorul ne anunta ca putem folosi un modem extern, astfel ca portul USB ne poate ajuta sa aplicam acest modem in scopul realizarii unei conexiuni la internet rapide si stabile.

Adaugat in: Tech

Publica un comentariu