Cu WayteQ X 960BT ajungi la destinaţie

Aşa după cum deja ştiţi, în 25 aprilie, împreună cu George, la Tag the Flag de la Sibiu, am fost învingători şi ne-am ales cu câte un sistem de navigație WayteQ X 960BT oferite de sponsorul evenimentului.

După mai bine de o lună de utilizare îmi permit să fac un review al acestui produs și să-l prezint din perspectiva din care îl văd eu, utilizatorul. Este primul review pe care-l fac așa că am să vă cer să fiți mai îngăduitori dacă-mi scapă vreun aspect.

Prezentare: În primul rând, vreau să vă spun că WayteQ X 960BT este un gadget care și-a depășit cu mult condiția de a fi un simplu sistem de navigație și tocmai din acest motiv nu mă voi referi strict la această funcție. Este combinația ideală între un smartphone și un navigator, înglobând într-o singură carcasă un telefon mobil, o mini-consolă de jocuri, un player audio și video, un player flash, un navigator GPS, un eBook reader și un FM transmitter. Mai dispune și de alte funcții utile precum conexiune USB și Bluetooth, calculator, agendă telefonică, convertor de unități de măsură și valutare sau calendar. Are preinstalat sistemul de operare Windows CE 6.0 și ca urmare dispune de toate funcționalitățile acestuia: web-browser, media player, messenger sau manager de fișiere. Sistemul de operare conține browserul Inernet Explorer și datorita functiei DUN, dispozitivul poate fi setat pentru a naviga fără restricții pe internet.

Câteva detalii tehnice:

Sistemul beneficiază de un display HD, TFT-LCD de 5 inch, cu touch screen, având o rezoluție de 800 x 480 (16:9 ratio) și redă imagini în 16 milioane de nuanțe. Datorită ajustărilor automate, luminozitatea ecranului este optimizată și se adaptează, în permanență, la gradul de luminozitate al mediului în care se află.

Procesorul dual core SiRF Atlas V lucrează la o frecvență de 500 MHz și se mișcă perfect, astfel încât să nu simți că se blochează la anumite procese sau că este prea lent pentru funcțiile pe care le oferă. La performanțele procesorului contribuie și memoria RAMinstalată, de 128 MB, suficientă pentru a îndeplini fără greutate cele mai comune task-uri.

Memoria internă de 4 GB reprezintă un spațu suficient de stocare pentru datele de care avem nevoie pe un astfel de device. Pot fi stocate orice tipuri de fișiere care mai apoi pot fi transferate pe un PC sau alt dispozitiv prin intermediu conexiunilor Bluetooth sau USB. Spațiul de stocare poate fi suplimentat până la 16 sau 32 GB deoarece dispune de posibilitatea de a fi conectate carduri de memorie de tipul MicroSD și MicroSDHC.

Are posibilitatea de a reda cele mai cunoscute formate video precum: AVI(XVID/DivX3.11), FLV, WMV, ASF, 3GP sau MP4, formate audio: MP3, OGG, WMA, AAC, WAV(PCM,ADPCM) și imagini: JPG, PNG, BMP, GIF. În plus, pentru a alunga plictiseala, dispune de o serie de jocuri preinstalate și redă fișiere Flash sau text. Mai dispune de un jack de 3,5mm pentru conectarea celor mai comune tipuri de căști, un slot Mini-B USB pentru interconectivitatea cu alte medii, un transmitter FM, baterie Lithium-ion de 1800 mAh.

Unul dintre punctele tari este posibilitatea de a fi conectat la internet prin intermediul unui telefon mobil sau smartphone dotat cu Bluetooth. De asemenea, pentru a oferi mobilitate conducătorului auto, X 960BT permite funcția de hands-free prin intermediul căreia apelurile telefonice pot fi realizate fără a fi nevoie să acționezi tastele telefonului mobil sau să montezi căști speciale. Convorbirile se desfășoară cu ajutorul microfonului și difuzoarelor încorporate.

Importarea agendei telefonice, din telefonul mobil, direct în sistemul de navigație permite vizualizarea numelui apelantului. Pentru efectuarea unui apel, se accesează agenda telefonică, deja importată și se selectează numele dorit. Prin intermediul conexiunii Bluetooth se poate crea conexiune wireless cu telefonul mobil și se poate utiliza hands-free difuzorul dispozitivului. Difuzorul poate fi folosit, în continuare, ca hands-free printr-o frecvență radio. Tot ce trebuie făcut este să setăm aparatul radio la o anumită frecvență și boxele audio vor deveni noile difuzoare ale sistemului de navigație.

Cu toate acestea, funcția de navigare este principala caracteristică pe care o oferă. GPS-ul primit are două sisteme de navigație instalate, însă pot fi instalate și altele, după preferința utilizatorului. Nu voi insista asupra softurilor de navigație, acestea fiind costumizabile ci mă voi axa tot pe datele tehnice ale navigatorului. Procesorul dual-core SirfAtas V de 500 MHz asigură recepția GPS de la sateliți prin 64 de canale, ceea ce face ca locațiile să fie stabilite mult mai rapid și mult mai exact. Este prevăzut cu un amplificator DSP, special de 250MHz care facilitează derularea operațiilor de căutare, planificare, simulare și executare a rutelor cerute de către utilizator. Sstemul este setat să faciliteze planificarea și salvarea punctelor de interes (PDI) care exportate pot fi urcate pe site-ul www.punctedeinteres.ro în contul personal.

Pachetul de prezentare conține sistemul de navigaţie WayteQ x960BT PNA, un suport auto pentru aplicat pe parbriz format din ventuză și braț, cablu USB pentru conectarea la alte medii, încărcător auto, creion stylus și un manual de utilizare.

În concluzie, mă declar extrem de mulțumit de ceea ce oferă WayteQ X 960BT. Este un sistem de navigație de clasă superioară, cu o multitudine de funcții dintre care cea mai importantă, pe lângă localizarea GPS, este posibilitatea de conectare la internet. Este ideal pentru călătorii lungi pe trasee externe dar și pentru a localiza adrese într-un oraș necunoscut. Își face treaba fără cusur și având dimensiuni de 135 x 85,9 x 14,3 mm, reprezintă un ajutor de nădejde la volan, venind în întâmpinarea conducătorilor auto. Prin faptul că înglobează mai multe funcții, scutește utilizatorii de cheltuieli suplimentare.

Încă o dată, mulțumesc organizatorilor și partenerilor Tag the Flag pentru un premiu extrem de util pe care îl voi folosi mereu, cu încredere, deoarece cu WayteQ X 960BT voi ajunge mereu, la timp, la destinaţie.

Adaugat in: Tech

Comentariile sunt inchise.