Creativitatea va mentine sanatosi!

Exista un lucru pe care vi l-ati dorit dintotdeauna sa-l faceti ,ca de exemplu sa cintati, sa dansati sau sa jucati? Sau poate iubiti caii si doriti sa luati lectii de calarie .Nu treceti peste aceste dorinte gindintu-va la ele ca la niste extravagante,sau ceva pentru care nu aveti bani; sa cedati dorintelor creative nu este numai distractiv dar este si bine pentru sanatatea dumneavoastra emotionala.

Gindire creativa: De ce creativitatea este importanta

Creativitatea este importanta din varii motive, printre care enumeram:

• Este distractiv si placut.Lucrurile care va fac placere reduc stresul si va imbunatateste starea de bine.
• Cladeste increderea in sine.Daca incercati lucruri noi, aceasta va poate ridica increderea in sine si va poate face cu atit mai mult o persoana interesanta.
• Stimuleaza creierul.Creativitatea ascute creierul si poate stompa avansarea dementei la virste inaintate. Cu cit inveti mai multe lucruri noi ,creierul se alege cu atit mai multe foloase si va ramine cu atit mai ascutit. Adesea este recomandat ca seniorii sa invete lucruri noi si sa se provoace cu cit mai multe noi oportunitati, dar aceasta recomandare este propice pentru orice virsta.

Gindire creativa: O viata achilibrata
Deja stiti ca numai munca fara relaxare nu inseamna o viata sanatoasa, si ca rezultat poti fi foarte nefericit.Dar asta nu inseamna ca numai relaxare fara munca este ceva bun,de aceea sa atingeti un echilibru este atit de important.
Munca si pruductivitatea va ajuta sa va pastrati mintea ascutita, sa va organizati ,si chiar sa fiti fericiti atita timp cit exista un echilibru intre munca, relaxare si creativitate.

Indiferent ca este vorba de jobul de zi cu zi, fie ca aveti grija de copiii dumneavoastra sau faceti curat in casa sau gradina este mai mare sentimentul de implinire dupa o zi productiva; si acest lucru inseamna mult pentru sanatatea dumneavoastra emotionala Toti avem nevoie de odihna si timp pentru a face ceva distractiv si stimulant.Asa ca faceti-va timp in fiecare zi a saptaminii pentru putina creativitate.

Gindire creativa:profitati cit mai mult de timpul dumneavoastra!

Pentru timpul petrecut cu dumneavoastra faceti ceea ce va face placere sau orice lucru nou si diferit pentru dumneavoastra.

Faceti din acest timp pentru dumneavoastra ceva provocator si stimulant. Iata citeva modalitati prin care va puteti provoca la nivel cerebral , sa invatati noi abilitati si sa va puneti creativitatea in miscare:

• Incepe-ti un jurnal sau faceti ceva munca creativa
• Luati lectii de gradinarit
• Luati lectii de pictura si sculptura
• Vizitati teatrul
• Luati lectii de dans

Adaugat in: Diverse

Comentariile sunt inchise.