Creati un obicei de a asculta profund – III

Exersați meditația mindfulness

Construirea unui obicei de meditație mindfulness este una dintre cele mai bune metode de a cultiva o abordare mai atentă la ascultare și conversație, printre altele. Nu numai că îți îmbunătățești abilitatea de concentrare, ci și devii un observator mai bun al mediului tău. Și asta vine la îndemână atunci când cineva încearcă să iti comunice un lucru în timp ce comunică contrariul cu limbajul corpului său. De asemenea, va ofera o pauza de la a va face griji pentru lucruri pe care nu le puteti controla (sau cel putin pe care nu le puteti adresa in acel moment), ceea ce va face mai prezent pentru cei din jurul vostru.

Invatarea cum modului in care sa iti recunosti propriile ganduri si sentimente fara judecata te ajuta sa faci acelasi lucru si pentru altii. Cu cat esti mai constient si acceptant de ceea ce se intampla in propriul cap (si inima), cu atat vei fi mai deschis si intelegator cu cei care au nevoie de atentia ta.

Participati la exercitii de mindfulness de grup.

Exersarea atentiei cu un grup poate deschide ochii catre faptul ca nu sunteti singurul care se lupta sa se concentreze si sa auda cu adevarat ceea ce va spun altii. Aceasta este o provocare cu care se confrunta in intreaga lume – intre cupluri, intre colegi si in orice situatie sociala. De ce sa nu-ti abonezi abilitatile cu altii care au aceeasi intentie?

Incercati sa ascultati conversatiile celuilalt si sa repetati esenta a ceea ce ati auzit in propriile voastre cuvinte.

Adaugat in: Personal

Comentariile sunt inchise.