Cloak incearca sa rapuna succesul retelelor de socializare devenind prima retea de antisocializare

Faptul ca retelele de socializare au avut un impact extraordinar in randul utilizatorilor nu este de mirare, surpriza de proportii urmand sa-si faca debutul in perioada imediat urmatoare. Nu, nu este vorba despre o noua retea de socializare ci de o aplicatie putin diferita, rolul sau fiind de a-i ajuta pe utilizatori sa detecteze locurile in care se afla anumiti prieteni sau cunoscuti si sa ii faca sa evite pe cat se poate adresele in care s-ar putea sa dea ochii cu cei pe care ii simpatizeaza mai putin.

Daca Facebook, Twitter sau Foursquare sunt retelele care se folosesc de coordonatele de localizare pentru a va oferi posibilitatea sa va localizati prietenii, Cloak foloseste aceleasi date pentru a va putea ajuta sa conturati grupul de persoane de evitat. Devreme ce nu mai sunteti in relatii de amicitie cu anumite persoane sau pur si simplu doriti un cadru intim, ferit de ochii cunoscutilor, Cloak va sare in ajutor si va ofera lista de locatii in care absolut nimeni nu va poate deranja.

Din punct de vedere practic, aplicatia dispune chiar si de o functionalitate prin care poate detecta persoanele aflate in cercul celor antisociali si va emite un semnal sonor de fiecare data cand va apropiati de acestea.

Cloak - retea de antisocializare

Initiatorii aplicatiei au si un mesaj pentru utilizatori, printre persoanele vizate fiind fosti logodnici, fostul sef sau cei mai nesuferiti colegi de la birou. Evitati sa dati ochi cu fostii parteneri de viata, fostul sef, actualii colegi de birou care nu va au la inima sau tipul care obisnuieste sa va agaseze ori de cate ori va intalneste pe strada. Per ansamblu, acum ii puteti evita pe toti cei care nu ii simpatizati si care va dau batai de cap ori de cate ori ii intalniti pe strada sau in alte locatii publice.

Privit ca o alternativa la clasicele retele de socializare, Cloak ne este prezentat drept un mod incognito al vietii reale, asemanarea fiind realizata cu modul de lucru a browserelor web. Devreme ce setarile de baza va permit sa selectati anumite persoane pentru a le include in grupul celor neagreati, Cloak nu face nimic altceva decat sa preia dintre datele postate de cei vizati pe alte retele sociale si sa vi le transmita in sistem 180 de grade. Veti stii unde se afla persoanele pe care doriti sa le ignorati iar acest lucru este tot ceea ce conteaza cu adevarat, harta orasului vostru oferindu-va numeroase locatii in care va puteti petrece timpul liber fara a fi in postura de a intalni vreo fosta cunostinta.

Cel care a avut ideea a fost un programator, pe numele sau Brian Moore, ajutorul de nadejde fiind insusi fostul director de creatie de la Buzzfeed. Acestia au simtit cum fiecare dintre noi avem o lista de persoane pe care nu le mai agream, drept pentru care ne-ar fi foarte util sa stim unde se deplaseaza, in compania caror persoane si cand suntem in iminentul risc de a da ochii cu ele. Harta cu persoanele neagreate se afla in interiorul aplicatiei si dispune de fotografiile lor cat si de indicatori ai pozitiei.

Cum avantul retelelor sociale pare sa fi atins cote maxime, nu ar fi de mirare ca retelele antisociale de acest gen sa prinda tot mai mult in perioada urmatoare, noi proiecte urmand a fi lansate pe viitor.

Adaugat in: Internet, Social Media

Comentariile sunt inchise.