Cinci motive interesante pentru a consuma zilnic ciocolata

Numerosase studii au aratat ca ciocolata ne aduce numeroase benefici pentru sanatate. Acest aliment nu este doar delicios este si foarte bogat in antioxitanti naturali, ajutand sa functioneze mai bine atat creierul cat si sisteml circulator.  Aduce un aport important de vitamine si minerale.

Ciocolata este buna pentru creier

Consumul de ciocolata creste fluxul sangvin catre creier, astfel functiile cognitive sunt mult imbunatatite. Nu trebuie sa neglijam nici compusii chimici care sunt eliberati si au un efect beefic asupra starii de spirit. Datorita continutului de feniletilamina,  substanta chimica eliberata de creier cand suntem fericiti,  stare spirituala ne este mult imbunatatita iar cafeina, din compozitie, ne ajuta sa ne pastrem un tonus bun.

Ideala pentru o inima sanatoasa

Studiile au demonstrate ca daca consumam zilnic o cantitate moderata de ciocolata, in special cu continut bogat de unt de cacao,  nu vom avea probleme cu tensiune arteriala, deoarece fluxul snagvin este imbunatatit. Riscul aparitiei de cheaguri de sange este mult diminuat, ca si riscul de a avea arterioscleroza (artere rigide).

Bogata in antioxidanti

Se stie ca antioxiantii sunt cunoscuti ca “fantanta a tineretii”. Beneficiile consumului de alimente bogate in antioxidanti au fost in numeroase studii demonstrate.  Acestia au un rol important in eliminarea radicalilor liberi in organism. Radicalii liberi provoaca daune numeroase in organism, sunt implicati in accelerarea procesului de imbatranire si se pare ca sunt una din cauzele aparitiei cancerului.  Deci este incurajat consumul de alimente bogate in antioxidanti ce pot ajuta organismul sa lupte impotriva imbatraniirii si a deteriorarii celulare.

Ciocolata este bogata in vitamine si minerale

Alimetul medicament, era considerat de imparatii azteci, o licoare minune ce revigora organismul.  Faptul ca este un revitalizant excellent pentru organism este demonstrate,  datorita conttinutului foarte bogat de vitamine si minerale. Ciocolata contine cantitati mari de  vitamine  – A1, B1, B2, C, si E, numeroase minerale – potasiu, calciu, magnesiu, fier si sodium.

Este excelenta pentru piele

S-a observat ca ciocolata nu este buna doar pentru interiorul organismului ci si pentru exterior. Piele se hidrateaza si se tonifica excelent dupa un masaj cu ciocolata, astfel acestea au devenit tot mai utilizate.  Pentru amatorii acestor tipuri de masaj beneficiile sunt multiple: in primul rand este relaxarea eficienta a organismului, apoi revitalizarea pielii si nu in ultimul rand starea de bine care este data de acest ingredient minune.

Adaugat in: Diverse, Interesant

Comentariile sunt inchise.