Centrul orasului Antalya

Incepand cu anul 150 i.Hr. orasul turc Antalya a fost initial cunoscut sub numele de Atalia. Astazi, orasul s-a dezvoltat in cea mai mare asezare de pe litoralul mediteranean turc, care este de altfel cunoscut sub numele de Riviera turceasca. Munti si plaje incercuiesc acest oras frumos, adaugand un plus maretiei acestuia.

Accesul in oras se face in mare parte prin aer, de la Aeroportul Antalya cu un charter Antalya de cele mai multe ori, care este situat la 10 km departare de centru. Zborurile din Instanbul si in alte orase europene sunt in general ieftine. Hotelurile din centrul Antalyei sunt de obicei asezate in apropierea principalelor atractii.

Dar ce sa vedem in centrul orasului? Cum se distreaza turistii intr-un sejur Antalya? Exista o multime de lucruri pe care le puteti face in zona centrala a orasului.

Bucataria: centrul orasului este plin de oferte pentru a servi masa fantastice. In plus bucataria este pur si simplu uimitoare si per ansamblu destul de ieftina. Unele dintre cele mai renumite specialitati pe care turistii trebuie sa le incerce includ: Piyaz, saksuka, domates civesi si Tandir kebap.

Tururi: calatoriti prin centrul orasului si in cele din urma si in afara orasului, de asemenea , cu ofertele variate existente. Unele dureaza doar o ora in timp ce altele sunt tururi de jumatate de zi sau chiar mai mult. In plus, parti din cartierul istoric pot fi vazute prin tururi pe bicicleta. Insa sa vizitati restul orasului pe bicicleta nu este recomandat deloc.

Croaziere: daca turistii sunt cupluri romantice in cautarea de o activitate pentru a se delecta, sau o familie in vacanta care cauta ceva nou pentru a explora, croaziere care sunt gasite in zona portuara din centrul orasului Antalya. Acestea insa sunt disponibile dimineata si dupa-amiaza, in mod special in lunile de vara.

Plaje: exista mai multe plaje in oras, dar putine sunt localizate de-a lungul centrului orasului. Cea mai populara plaja din zona de centru este numita Konyaalti dar nici Lara nu este cu mult in urma.

Cluburi: atunci cand vine vorba de viata de  noapte din Antalya, exista o multime de optiuni pentru turisti. Cluburile din centrul orasului se gasesc in multe cartiere diferite. Chiar si vechiul cartier are o abundenta de pub-uri. Una dintre cele mai cunoscute bauturi din oras este Raki. Are un gust oarecum dulce, dar este destul de puternic. Aveti grija sa beti incet, cu exceptia cazului in care doriti ca noaptea dumneavoastra sa se termine brusc.

Parcuri tematice: nu exista parcuri tematice localizate in centrul orasului, dar exista doua parcuri mari de apa situate chiar in afara orasului. Unul dintre acestea este Aquapark Dedeman, care este considerat a fi cel mai mare parc tematic de apa din Orientul Mijlociu. Este foarte usor de ajuns, fiind la doar 5 km de multe hoteluri din centrul orasului. Acesta devine foarte aglomerat la sfarsit de saptamana in timpul anului, chiar si in lunile reci.

Suveniruri: cumparaturile in orasul Antalya sunt o activitate populara in randul turistilor. Cu toate acestea elementele cele mai comune pentru cumparaturi includ etichete obisnuite de imbracaminte, pantofi, ierburi si chiar droguri. Viagra este un medicament foarte popular care poate fi achizitionat in orasul Antalya. Fii precaut, desi exista legi foarte stricte privind exportul de antichitati. Turistii sunt mai mult decat bineveniti pentru a achizitiona elementele de mai sus, dar exportul lor este interzis.

Festivaluri: festivalurile organizate in centrul orasului atrag in fiecare an mii de petrecareti de weekend. Cele mai populare dintre acestea ar trebui sa fie Antalya Golden Orange, festivalul de film, Eurasia International Film, Antalya Festival si Festivalul international de folclor. Astfel daca doriti sa ajungeti la aceste festivaluri va recomandam sa cautati la agentiile de turism pentru oferte last minute Antalya pentru a obtine cele mai bune tarife pentru dumneavoastra.

Adaugat in: Calatorii

Comentariile sunt inchise.