Celule stem in medicina viitorului

De cand sa publicat descoperirea celulelor stem, si faptul ca aceste celule sunt cele responsabile cu crearea tuturor organelor si tesuturilor, ele fiind capabile sa se diida in orice tip de celula, s-a incercat realizarea cu ajutorul lor a unor tratamente miraculoase pentru tratarea unei game largi de afectiuni.

Aceasta descoperire a dus la cautarea a cat mai multe surse de celule stem, deoarece implicit aceste celule stem erau obtinuti din embrioni, astfel incat astazi avem la dispozitie mai multe solutie de recoltare celule stem, rezolvandu-se problema morala privind recoltarea acestor celule din embrioni.

Pana acum, cercetatorii din domeniul medicinii au facut progrese semnificative in punerea in practica a unor “tehnici terapeutice” care sa vindece boli grae precum diabetul, cancerul sau boala Parkinson , daor folosind aceste celule stem.

Cele mai importante obiective ale cercetatorilor care studiaza aceste celule stem pe langa posibilitatile de recoltare, par a fi cele prin care sa foloseasca celula stem in asa fel incat aceasta sa poate construi noi organe si tesuturi distruse din corpul uman. Se pare ca aceste descoperiri sunt si realizabile, deja sau facut cateva experimente reusite, si daca se continua pe acest drum medicina ar ajunge intradevar la apogeu, deja sau obtinut rezultate deosebite pe oameni paralizati.

Aceste celule stem se gasesc mai mult la bebelusi, dar si la oameni adulti, pot fi recoltate de pe cordonul ombilical in momentul in care copilul este nascut in principal, dar mai exista si alte solutii prin care se poate face o recoltare celule stem, de exemplu se pot recolta celule stem din dintii de lapte sau tesut adipos. Pentru o recoltare celule stem la nastere, este in primul rand necesar acordul mamei, ea trebuie sa fie constienta de toate avantajele oferite de aceasta recoltare. Bineinteles, o mama nu are nici un dezavantaj, nefiind periculoasa, recoltarea de celule stem se realizeaza dintr-un produs secundar al nasterii, daca se va putea realiza ce s-a propus, va fi minunat.

Celulele stem pot fi apoi pastrate in siguranta si pe o durata foarte lunga printr-un proces de criogenare intr-o banca de celule stem . Astfel, daca copilul tau va avea o afectiune grava si medicina evolueaza in felul in care si-a propus, daca de exemplu peste 30 de ani, se va imbonavi de cancer sau de diabet, si parintii au recoltat celulele stem la nastere, acesta va putea fi vindecat cu ajutorul acestor celule stem depozitate in banca de celule stem.

Adaugat in: Diverse, Sanatate

Comentariile sunt inchise.