Cele patru tipuri de marsupii pe care le putem cumpara la prima sarcina

Dupa cum bine stiti, marsupiul poate deveni un accesoriu indispensabil pentru mamicile care beneficiaza de un ritm de viata alert si aglomerat. Acesta este singurul articol de transport care ofera parintelui posibilitatea de a-si utiliza mainile in momentul in care se deplaseaza cu bebelusul sau. Spre deosebire de clasicele carucioare, marsupiul nu implica impingere sau tragere din partea parintelui, ci poate fi vazut drept o maniera inedita de apropiere intre cei doi, asta pentru ca micutul este tinut la piept si, in consecinta, protejat de orice factori externi care ii pot perturba odihna sau confortul.

Mamicile aflate la prima sarcina pot intampina numeroase probleme in momentul in care se gasesc pentru prima data fata in fata cu gama diversificata de marsupii disponibile in magazinele de profil, iar din aceasta cauza m-am gandit sa va ofer cateva detalii adjuvante, atat din perspectiva modelelor care si-au dovedit de-a lungul timpului aprecierea, cat si din paleta vasta a criteriilor de selectie.

Astfel, in randurile urmatoare voi vorbi despre cele patru tipuri de marsupii pe care le puteti testa cu incredere pentru bebelusul dumneavoastra. Primul dintre acestea este marsupiul frontal, el avand un design asemanator cu cel al ghiozdanului scolar. Acesta este deosebit de practic pentru mamicile care doresc nu doar sa isi tina bebelusul aproape, ci si sa ii ofere acestuia un suport structurat si confortabil.

Marsupiul „Wrap” a fost privit, pana nu demult, cu foarte mult scepticism din partea reprezentantelor publicului feminin, acestea nefiind in totalitate convinse de siguranta pe care wrap-ul o ofera copilasilor cu varste fragede. Ulterior, studiile de specialitate au demonstrat faptul ca schema ce coordoneaza infasurarea salului este un precisa si stabila, motiv pentru care mamicile aflate in cautarea unui accesoriu flexibil au inceput sa fie tot mai atrase de marsupiul tip „wrap”.

Marsupiul mei – tai ilustreaza in linii mari acelasi grad de confort precum wrap-ul, confort ce se rasfrange atat asupra micutului, cat si asupra parintelui care il poarta. Structura sa inferioara este reprezentata de o bucata lata de material care inconjoara fluid talia parintelui, in timp ce bretele complementare se fixeaza cu precizie in zona spatelui. Bineinteles, micutul dumneavoastra beneficiaza de un suport amplu in spatele lui, acesta fiind responsabil cu asigurarea unei pozitii corecte din punct de vedere medical.

Ultimul model popular care s-a dovedit destul de indragit printre mamicile contemporane este marsupiul sling. Asa cum sugereaza si numele sau, sling-ul este un accesoriu flexibil ce ofera mobilitate persoanelor care il poarta. Si totusi, pozitionarea sa oblica in jruul trunchiului poate fi una prea putin confortabila pentru micut, desi aceasta seamana cu cea adoptata in momentul alaptarii.

Acestea ar fi tipurile de marsupii existente in magazinele de profil care si-au dovedit de-a lungul timpului eficienta. Bineinteles, nu este de ajuns sa cunoasteti modelul pentru care doriti sa optati, ci sa observati indeaproape daca marsupiul bifeaza si celelalte criterii de pe lista: dualitatea confortului, ce trebuie sa se rasfranga in egala masura asupra bebelusului, dar si asupra parintelui care il poarta, calitatea si fermitatea materialului din care este confectionat, existenta unui suport pentru cap si gat – doua zone fragile ale micutului dumneavoastra, modul in care acesta se instaleaza si maniera in care este distribuita greutatea sustinuta.

Adaugat in: Shopping, Timp liber

Comentariile sunt inchise.