Cele mai bune modalitati de a face miscare in aer liber

Suntem in mijlocul verii, chit ca au fost perioade ploioase care ne-au facut mai degraba sa credem ca se apropie luna octombrie. Dincolo de frecventele ploi care nu ne-au dat pace dar pe care, personal, le-am considerat benefice, mai avem aproximativ 40 de zile de vara, indeajuns de mult timp pentru a profita de zile insorite si temperaturi ridicate.

Daca este vara si putem sa ne facem de cap in aer liber, haideti sa profitam de situatie si sa facem putina miscare. Fiecare dintre noi are propriile sale metode sau sporturi preferate, la fel cum fiecare dintre noi pune mare pret pe anumite beneficii ale exercitiilor derulate in aer liber. Eu sunt pasionat de fotbal, tenis si alergari, insa asta nu implica faptul ca acestea sunt cele mai bune modalitati de a face putina miscare in timpul liber. Nicidecum, mizati pe orice sport, alegeti sa alergati ori de cate ori aveti ocazia si puneti mare pret pe fiecare minut petrecut in natura, efectele asupra sanatatii noastre sunt de nepretuit.

Voi analiza situatia din propriul meu punct de vedere, drept pentru care voi puncta trei dintre cele mai bune modalitati de a face miscare in aer liber. Ideale mai ales in perioada sezonului cald, ele se pot aplica cu succes si in alte sezoane, astfel ca, odata inceput un program personal de exercitii fizice, il puteti continua fara niciun fel de probleme si in perioada imediat urmatoare.

1. Alergarile in parc. Am tastat parc insa la fel de bine puteti apela la oricare alt mediu, un bun exemplu in acest sens fiind pistele stadioanelor de fotbal. Eu prefer parcurile din mai multe motive, unul dintre ele fiind insusi faptul ca locuiesc in apropiere de Lacul Morii iar acel rond este ideal pentru a alerga. Ies destul de frecvent, cel putin in ultima perioada, serile acestei veri fiind numai bune pentru a te elibera de energia negativa acumulata la locul de munca. Iar daca sunteti indeajuns de norocosi, puteti surprinde si cateva fotografii ca cea de mai jos, un apus de soare de-a dreptul superb! 🙂

apus de soare pe Lacul Morii

2. Bicicleta se poate dovedi cel mai bun prieten. De curand mi-am achizitionat o bicicleta din magazinul ASA Sport, am beneficiat de o reducere care m-a adus in situatia de a achita mai putin de 400 de lei pe un model extrem de ravnit. Nu am fost un pasionat al bicicletelor, trebuie sa recunosc acest lucru, insa imi place sa alternez sporturile si tind sa cred ca, daca o sa continui sa pedalez cativa kilometri in fiecare saptamana, lucrurile nu au cum sa adopte o turnura nefavorabila. Puteti merge atat in cadrul unor trasee special amenajate sau puteti adopta un traseu stradal aleator, important este ca scurta peripetie sa se incheie cu succes.

3. Practicati un sport preferat. Asa cum afirmam in randurile anterioare, eu prefer fotbalul sau tenisul de camp. Nu stiu cum stau lucrurile in cazul vostru si nici nu pot afirma faptul ca aceste doua sporturi sunt mai indicate decat altele, important este sa il practicati cu placere alaturi de prieteni. Procedura mea este destul de simpla si implica asa-zisa reunire a lotului, indiferent ca este vorba despre un grup relativ restrans, destinat catorva seturi pe terenurile de tenis, sau despre un grup ceva mai numeros, numai bun pentru a inchega doua sau trei echipe de mini fotbal.

Voi cum va petreceti timpul liber? Obisnuiti sa faceti miscare in aer liber?

Adaugat in: Sport

Comentariile sunt inchise.