Cele mai bune firme de echipamente sportive

Astazi e vorba despre sport, despre echipamentul de sport in prima instanta si despre firmele producatoare. Nu am tratat niciodata un asemenea subiect pe blog insa curiozitatea m-a facut sa caut diverse resurse in privinta echipamentelor sportive. Niciodata nu am avut in minte un clasament al acestor firme, niciodata nu m-am ghidat dupa un anumit criteriu in momentul in care am achizitionat haine sau alte produse sport, pur si simplu le aleg in functie de necesitate, de modul cum sunt lucrate si de modul cum arata. Ei bine, aceste trei aspecte putem spune ca sunt general valabile in momentul in care fiecare dintre noi decide sa isi achizitioneze echipamente sport, astfel ca le putem folosi ca modalitate de intocmire a unui clasament a celor mai bune firme producatoare de echipamente sportive de pe piata.

1. Nike, Inc

Nike este cel mai mare producator de echipamente sportive si articole vestimentare de pe piata. In anul 2009, compania nord-americana a declarat o cifra de afaceri de peste 19.2 miliarde de dolari.

Compania a fost infiintata in anul 1964, pe 25 ianuarie, de catre doi americani pasionati de sport: Bill Bowerman si Phil Knight. Prima denumere a fost Blue Ribbon Sports, denumirea de Nike, Inc fiind declarata oficial in data de 30 mai, anul 1978. Denumirea de Nike provine de la zeita de origine greaca, Nike, zeita victoriei.

In clipa de fata, Nike comercializeaza produse care dispun de o marca proprie precum: Nike Golf, Nike Pro, Nike +, Air Jordan, Nike Skateboard sau Philip H. Knight, plus diverse articole vestimentare non-sport.

2. Adidas

Adidas este unul dintre cei mai mari producatori de echipamente sportive si nu numai. Este o companie multinationala care isi are sediul in sudul Germaniei, in orasul Herzogenaurach. Istoria celor de la Adidas se leaga de cea a unui alt mare brand, Puma. Ambele companii au luat infiintare in anul 1949, in urma unor divergente intre Adolf și Rudolf Dassler, fondatorii Gebrüder Dassler Schuhfabrik. Cand acestia nu au reusit sa se inteleaga asupra unei strategii pentru firma producatoare de incaltaminte, au decis sa se desparta si sa infiinteze cele 2 mari companii care isi exercita activitatea si in zilele noastre.

La finele anului 2005, din dorinta de a depasi cel mai mare concurent de pe piata, Adidas a achizitionat Reebook International, un brand care se regaseste si astazi pe rafturile magazinelor dar care este o divizie a producatorului german. Achizitia a costat peste 3.5 mld de dolari si a propulsat Adidas in fruntea producatorilor de echipament sportiv, cu o cifra de afaceri de peste 10 mld de euro anual.

3. Puma AG

Asa cum afirmam anterior, brandul Puma a fost infiintat tot in anul 1949, ca urmare a despartirii fratilor Dassler si subdivizarea Gebrüder Dassler Schuhfabrik in doua companii diferite, cu sediul in acelasi oras german, Herzongenaurach. In clipa de fata, Puma se claseaza pe locul 3 al celor mai mari producatori de echipamente sportive, dupa Nike si Adidas, cifra de afaceri invartindu-se undeva la 8.2 mld de dolari. Compania este prezenta in circa 40 de tari, totalul angajatilor depasind cifra de 8000.

4. Wilson

Wilson este unul dintre cei mai mari producatori de echipamente sportive, domeniul lor de activitate fiind unul mai mult decat variat. Compania isi desfasoara activitatea in orasul american Chicago si este o subdiviziune a companiei Amer, o companie finlandeza care isi desfasoara activitatea in mai multe sectoare comerciale.

Printre cele mai importante diviziuni ale companiei Wilson putem aminti: fotbal, baschet, tenis, handbal, fotbal american, baseball, volei sau squash.

In clipa de fata, la nivel mondial, numarul de firme producatoare de echipamente sportive este extrem de mare, o lista generoasa putand gasii aici. Este important ca in momentul in care va achizitionati echipamente sport, fie pentru uz personal, fie pentru club, sa optati pentru un raport calitate/pret bun si sa va asociati numele cu o firma de prestigiu, imaginea in sport contand foarte mult.

Adaugat in: Shopping, Sport

Comentariile sunt inchise.