Cele mai bune clinici de ortopedie din Europa

Apasat de o intamplare mai putin placuta care s-a intamplat in ultimele zile, am ‘reusit’ sa ma documentez destul de bine in privinta ortopediei, a specialistilor din Romania si, mai ales, in vederea unor servicii mai complexe oferite de clinicile de renume din Europa. Nu o sa fac public motivele din spatele actiunii mele, pur si simplu o sa incerc sa va ofer si voua cateva informatii privind ortopedia si, mai ales, in privinta clinicilor pe care mi le-am notat, majoritatea dintre ele fiind cu o istorie lunga, cu un cadru medical extraordinar si de un profesionalism desavarsit.

Dupa cum stiti, sau nu stiti, ortopedia se rezuma la orice tip de leziuni traumatice ale aparatului locomotor. Nu am facut decat sa caut servicii de calitate, actiunea asta desfasurand-o dupa ce am observat cata lipsa de profesionalism poseda cadrele si institutiile medicale din Romania. Ma refer aici la spitalele de stat si, in special, la cadrele medicale care nu sunt intr-atat de competente incat sa rezolve problemele pacientilor. Revenind la subiect, iata ce am gasit la nivel de clinici ortopedice in Europa; spitale de stat si clinici particulare excelente, cu o oferta vasta in privinta serviciilor. Sper sa ajute pe cineva research-ul meu si sa am deosebita placere de a observa macar un pacient care a apelat la serviciile unei clinici de ortopedie din strainatate si care a reusit sa-si rezolve problemele.

Top 5 clinici ortopedice in Europa:

1. Rudolfinerhaus Hospital – Viena, Austria. Este o clinica realmente superba, referindu-ma aici la dotari si conditii. Mai mult de atat, acest aspect nu putea decat sa fie combinat cu un personal competent, capabil sa ofere tratamente si interventii chirurgicale dintre cele mai complexe. Desi dispune de mai multe specializari, segmentul de ortopedie este printre cele mai importante, numai putin de 22 de medici ortopezi desfasurandu-si activitatea aici. Principalele tratamente oferite sunt: Chirurgie la nivelul coloanei vertebrale, chirurgie la nivelul membrelor, Inlocuire de HIP, chirurgie artroscopica, Reconstructie ACL.

2. Klinikum – Stuttgart, Germania. Se spune ca este unul dintre primele 3 spitale ale Germaniei, tara cu cele mai multe cadre medicale din Europa. Cele peste 50 de specializari ale acestei clinici presteaza servicii de tratare a pacientilor dintre cele mai complexe, anual, milioane de pacienti fiind tratati aici. Sectia de ortopedie cuprinde 17 specialisti care ofera tratamente complexe: Chirurgie la nivelul coloanei vertebrale, chirurgie la nivelul membrelor, Inlocuire de HIP, chirurgie artroscopica, Reconstructie ACL, Inlocuire de genunchi.

3. Mediterranean Health Care – Alicante, Spania. Este o clinica privata din orasul Alicante, Spania, care inglobeaza numai putin de 8 centre de tratamente specifice. Aceste centru medical este atat de elaborat incat aici se trateaza anual sportivi, vedete, oameni politici, conditiile de tratament fiind impecabile. Sectia de chirurgie ortopedica ofera servicii complexe precum: reconstructie ACL, chirugie artroscopica, meniscectomie, chirugie la nivelul membrelor sau a coloanei vertebrale.

4. Istanbul Memorial Hospital – Istanbul, Turcia. Conform statisticilor, este cel mai mare spital ortopedic din Turcia, o tara cu o ascensiune foarte mare la nivel medical si, totadata, cu traditie in acest domeniu. Spitalul se afla in inima Istanbulului si a fost acreditat JCI. Prima interventie chirugicala a avut loc in anul 2000, milioane de pacienti trecandu-i pragul de la acea vreme. Sectia de ortopedie ofera interventii chirurgicale precum si tratamente specializate, cei 7 medici ortopezi facand parte din elita medicilor de acest tip. Chirurgia la nivelul membrelor, inlocuirea genunchiului sau operatii de ligamente incrucisate sunt doar cateva dintre serviciile oferite de medicii rezidenti ai Istanbul Memorial Hospital.

5. Hygeia Hospital – Atena, Grecia. Istoria acestei clinici este de peste 35 de ani, perioada in care a cunoscut numeroase modificari de structura dar si imbunatatiri in toate sectiile de tratament, inclusiv in cadrul sectiei de ortopedie. Este primul spital din Grecia acreditat JCI iar sectia de ortopedie va ofera numeroase servicii si interventii chirugicale: inlocuire de genunchi, tratamente si interventii chirurgicale asupra membrelor sau a coloanei vertebrale, chirugie artroscopica, samd.

Adaugat in: Diverse

8 comentarii

 1. Alexandru says:

  Nu stiu cum sunt clinicile de afara, insa cele din tara sunt mizerabile! De la conditii, medici si pana la asistentele care sunt puse doar pe ciubuc.

 2. alex says:

  am probleme locomotorii cu tibia dreapta de 17 ani si in tara nu am reusit sa rezolv problema si sa merg normal. unde anume m-as putea adresa pt o consultatie macar?????

 3. Andreea.H says:

  Buna! sufar de displazie congenitala de sold, imi puteti recomanda un spital bun din tara sau un doctor??

 4. dumitru says:

  Salut am 24 de ani si in urma unei fracturi am ajuns la osteolita… cu un microb de spital unde asi putea sa apelez ca la cluj e jale

 5. grecu says:

  buna sint anghel din Cluj Napoca , povestea mea , pe ambele picoare operat de la 3ani , pe picorul sting rotiula deplasata si in prezent ,la dreptul se doie 15 grade da la dreptul am mai facut o operatie la 17 ani tot scopatez , daca ma puteti ajuta sa ma operez in turcia sa recuperez mersul bun , da am doi copii la mine prin divorti pina la majorat in cresc singur da am doua pensi mici si din aia tin copii , e greu dar sper in prezent am 40 ani etc daca prin o fundatie sau sposorizare prin certificatleler de handicapsau de boala sa deconteze multumesc ,tel meu 0747996802

 6. Pavel Monica says:

  Numele meu este Monica, si as avea nevoie de un drum pentru copilul meu, fetiță 12 ani, luxație congenitală de sold, tratata prin tenotomie, imobilizări repetate la Grigore Alexandrescu. Se pare că este nevoie de o proteză de sold stang.Multumesc