Cehia castiga Cupa Davis si face „dubla”

Dupa ce in urma cu 2 saptamani, Cehia reusea sa invinga Serbia in finala Fed Cup, in acest sfarsit de saptamana, a venit randul baietilor sa ofere un adevarat spectacol in fata Spaniei, campioana en-titre. In prima zi a finalei, vineri, cele doua meciuri de simplu au adus cate un punct fiecarei tari. Spania a reusit sa castige meciul de deschidere prin David Ferrer, care a reusit sa se impuna in 3 seturi in fata lui Radek Stepanek, scor 6-3, 6-4, 6-4. In cel de-al doilea meci, tenismenul nr 1 al Cehiei, Thomas Berdych, a reusit sa aduca egalitatea pe tabela, in urma unei victorii extrem de muncite, in fata lui Almagro, un meci ce s-a decis in 5 seturi: 6-3, 3-6, 6-3, 6-7, 6-3.

Ziua a doua a confruntarii a adus si meciul de dublu, cehii optand initial pentru perechea Minar/Rosol. Antrenorul Cehiei, realizand pericolul pierderii acestei dispute, risca, si cu doar o ora inainte de inceperea partidei, ii trimite in teren pe Berdych si Stepanek, chiar daca acestia evoluasera cu doar o zi inainte si urmau sa intre pe teren si astazi. Cine a spus ca riscul aduce si un castig, chiar are dreptate, perechea din Cehia spulberand dublul de vis al Spaniei, format din Granollers-Puyol si Lopez, in 4 seturi: 3-6, 7-5, 7-5, 6-3.

Ajunsi in ultima zi si conducand cu 2-1, cehii erau mai mult decat increzatori ca vor castiga a 100-a editie de Cupa Davis si ca isi vor pune numele pe salatiera de argint. In primul meci al zilei s-au intalnit David Ferrer si Thomas Berdych, oamenii de baza ai celor doua echipe. Cu un Thomas Berdych obosit si cu un Ferrer extrem de montat pe victorie, soarta partidei a fost una previzibila, victorie a spaniolului in 3 seturi: 6-2, 6-3, 7-5.

Scorul a devenit 2-2 si meciul a capatat o turnura mai mult decat interesanta dar si un suspans peste limite! Incepe meciul 5, meciul decisiv, un meci in care Almagro parea favorit in fata batranului Stepanek, un Stepanek venit dupa 2 meciuri grele. N-a fost insa cum si-au imaginat specialistii, Stepanek, impins de la spate de un public frenetic, reinviind practic si impunandu-se intr-o partida de-a dreptul superba, care mi-a adus aminte de perioada romantica a sportului alb, perioada in care Tiriac si Nastase pierdeau 2 finale de Cupa Davis.

Stepanek se impune astfel cu 3-1 in ultima partida a finalei, scor 6-4, 7-6, 3-6, 6-3, si aduce al doilea trofeu de Cupa Davis din istoria Cehiei!

Adaugat in: Diverse, Sport

Comentariile sunt inchise.