Ce trebuie să știi atunci când faci o vizită la stomatolog?

Cea mai mare greșeală pe care o putem face atunci când ne confruntăm cu probleme dentare este să aplecăm urechea la sfaturile citite pe diverse bloguri, forumuri sau alte site-uri care nu au nici o legătura cu realitatea. Un diagnostic real și corect nu se pune online.

Primul lucru pe care trebuie sa îl facem este o programare la dentist, indiferent dacă l-am găsit pe net sau ne-a fost recomandat de o cunoștință, important este să consultăm un medic cu acte în regulă. Deseori se întâmplă să cădem pradă sfaturilor citite pe internet și să ne prezentăm în fața medicului cu planul de tratament gata făcut. Greșit! În momentul în care ajungi în fața medicului dentist este necesar să-i explici acestuia cum te doare, unde te doare și cum a apărut durerea (în urma consumului de alimente foarte reci sau foarte calde, în urma unei lovituri sau o problemă mai veche netratată la timp). Nu te poți duce în fața specialistului și sa-i spui ”scoate-mi maseaua asta, vreau un implant dentaraici, unul dincolo” etc. Ascultați de sfatul specialiștilor.

Frica de dentist este destul de răspândită și mulți fac greșeala de a consuma alcool înainte de vizita la medic, obicei foarte dăunător deoarece împiedica realizarea unei anestezii corecte. Și consumul de cafea premergător consultului medical reduce semnificativ efectul anestezicului. Un alt factor important este menționarea către medicul dentist a bolilor de care suferiți și a medicamentelor pe care vi le administrați deoarece acestea pot interacționa cu anestezicul sau tratamentul propus de acesta poate agrava starea dumneavoastră.

Ideal este să ajungi în fața medicului din proprie inițiativă și fără dureri. Un control stomatologic periodic vă ajută să descoperiți la timp problemele și să vi le rezolvați înainte de a vă pierde dantura. Cum majoritatea sunt prea ocupați să viziteze un cabinet stomatologic sau pur și simplu sunt prea comozi există soluția abonamentelor stomatologice.

Dacă vă doriți îndreptarea dinților și este necesară purtarea unui aparat dentar aveți posibilitatea de a alege, în funcție de buget, între aparat dentar ceramic, metalic sau din safir. Și bijuteriile dentare sunt un trend în acest moment, aplicându-se fără durere și fără afectarea danturii. Orice problemă v-a adus în fața dentistului, contrar așteptărilor dumneavoastră medicul dorește să vă rezolve problemele de sănătate, nu să vă omoare.

Adaugat in: Personal

Comentariile sunt inchise.