Ce trebuie sa avem in vedere atunci cand ne gandim sa achizitionam un laptop?

Laptopul este acel dispozitiv portabil care este benefic atat pentru lucrul la birou cat si pentru navigare, jocuri si alte procese pe care dorim sa le indentam.

Insa, atunci cand achizitionam unul dintre acele laptopuri bune trebuie sa avem in vedere care este scopul pentru care facem asta, pentru a stii cat avem de scos din buzunar  si la ce caracteristici trebuie sa fim atenti pentru a nu regreta investitia facuta.

In primul rand, conteaza foarte mult capacitatea de stocare, adica marimea hard-diskului, iar in acest caz cu siguranta imi vor da dreptate persoanele care au un volum in munca foarte mare, dar si cele pasionate de filme sau jocuri, astfel orientarea spre laptopuri cu hard-diskul care are o capacitate de stocare de la 500 giga in sus este prioritara.

Insa atunci cand vine vorba de rularea unor aplicatii sau a unor lucruri simultan, atentia noastra trebuie atintita  asupra procesoarelor, iar in acest caz batalia se da intre doua mari firme de pe mapamond si anume Intel si AMD.

Cu cat mai multe nuclee cu atat mai bine, performantele procesorului facand de departe diferenta asupra performantelor noastre de rulaj.

Insa acum vine in discutie si partea practica, care se rezuma la design si usurinta in folosire.

Unele laptopuri nu ne dau incredere datorita tastaturii care nu are functiile predestinate usor accesibile, cei mai multi dintre  noi obisnuind sa folosim tastele F1-F12 cu functii predestinate pentru muzica, luminozitate, sonor, accesare web intr-o anumita ordine, insa daca aceasta este modificata de departe ne creeaza dificultate, mai ales daca avem de facut lucruri rapide.

Nu in ultimul rand ,atentia noastra trebuie atintita asupra porturilor, cele mai importante fiind cele HDMI  si USB, pentru a putea conecta fie un videoproiector, fie un stick  sau un hard extern.

Cele mai performante laptopuri au cel putin 1 port HDMI si 2-3 intrari pentru USB iar acest lucru ar trebui sa ne puna in garda.

Dar mai este un aspect care face diferenta si anume bateria si durata de viata a sa. Atunci cand ne aflam in tren sau intr-un loc unde nu putem conecta acumulatorul  la curent este ideal ca durata de viata a bateriei sa fie de cel putin cateva ore pentru a ne desfasura activitatile cum se cuvine.

Un astfel de laptop care respecta criteriile de mai sus poate fi gasit la un pret accesibil in ziua de astazi si poate fi achizitionat chiar si in rate, cu pretul de pornire incepand de la 1500 lei, ideal pentru toate buzunarele si toate clasele sociale.

Adaugat in: Interesant, Tech

Comentariile sunt inchise.