Ce torturi alegem pentru evenimentele definitorii din viata noastra?

Momentele speciale trebuie celebrate pentru a ramane memorabile in amintirea celor dragi. Un factor deosebit de important in realizarea unui cadru de poveste in care sa fie sarbatorite acele evenimente definitorii din viata de familie, cuplu sau in relatiile stranse de prietenie il reprezinta modul de prezentare al tortului festiv care va da savoare atmosferei si va insufelti petrecerea.

Indiferent ca este vorba despre un eveniment restrans, cum ar fi o aniversare sau celebrarea unei reusite, sau un eveniment grandios, precum nunta mult asteptata sau botezul celui mic, tortul nu trebuie sa lipseasca de pe masa invitatilor, mai ales cand pionii evenimentului sunt persoane care ridica astepari colosale. Insa pe cat de facila este obtinerea unui tort conform cu specificul evenimentului, pe atat de grea este decizia asupra designului sau.

De aceea, recomandarea care vine in ajutorul celor presati de timp atunci cand greutatea evenimentului accelereaza stresul si asa exagerat este simpla si la indemana oricui: torturile la comanda. In raport cu varianta traditionala de achizitie a torturilor expuse in cofetarii, aceste torturi la comanda ofera posibilitatea clientului de a-i personaliza continutul, gustul si nu in ultimul rand, de a decide asupra modului in care acesta va arata.

Tort special cu lamaie

In urma experientei profesionale dobandite prin prisma anilor petrecuti in bucatariile profesionale, maestrii cofetari ai unei importante cofetarii bucurestene au clasificat torturile in functie de specificul evenimentului. Astfel, in cazul nuntilor si botezurilor acestia afirma ca la mare cautare si cu un impact pozitiv asupra invitatilor sunt torturile cu mai mult de doua etaje, invelite in martipan, cu un continut delicios bogat in ciocolata neagra si alba si accesorizat cu miniaturi amplasate in centrul tortului, de cele mai multe ori acestea luand ipostaza mirilor sau a bebelusilor carora li se inchina evenimentul.

Aniversarile vorbesc despre o alta poveste, fapt pentru care si torturile capata un alt aspect. Daca in cazul nuntilor si botezurilor vorbim despre torturi grandioase, se pare ca in cazul aniversarilor sunt preferate torturile cu un aspect haios si un gust jucaus, savuros, fapt pentru care se prefera fructele si cremele dulci, in detrimentul retetei traditionale si simpliste. De asemenea, este recomandat ca torturile aniversare sa cuprinda elemente care sa faca trimitere la cel aniversat, cum ar fi un simbol al profesiei sale sau initialele numelui si prenumelui, pentru un plus de originalitate.

Evenimentele corporate nu sunt pe atat de reticente pe cat par la o prima vedere la ideea de dulce, fapt pentru care torturile care fac deliciul angajatilor sunt de-a dreptul cuceritoare. De regula, un astfel de tort se personalizeaza intr-o maniera creativa, urmand scenariul miniaturilor care sa infatiseze un manager nemultumit si angajati extenuati de munca peste program, de altfel un scenariu in care se regasesc multi dintre cei prezenti.

Fiecare eveniment este unic si trebuie celebrat printr-un desert pe masura. Insa alegerea tortului trebuie sa se faca tinand cont de specificul momentului si de persoanele carora le este inchinat evenimentul, pentru ca succesul sa fie asigurat pe deplin. In timp ce aniversarile impun lejeritate si amuzament in privinta tortului, nuntile sunt ceva mai clasice, fiindca numarul mare de invitati impune adaptarea sa la preferintele tuturor, in timp ce evenimentele corporate trebuie foarte bine organizate pentru a nu afecta, mai mult sau mai putin voit, imaginea celorlalti, prin parodierea lor in ipostaza figurinelor din martipan.

Adaugat in: Arta, Interesant, Social

Comentariile sunt inchise.