Ce tip de servere utilizeaza majoritatea firmelor de hosting web

Suntem invadati de siteurile web si de ofertele furnizorilor de gazduire web pentru ca, fiind intr-o concurenta perpetua pentru castigarea clientilor,  nevoile de calitate si performanta cresc si se cizeleaza tot mai mult. Avem nevoie de cele mai bune servicii de gazduire, si in acelasi timp furnizorii de astfel de servicii incearca sa fie cat se poate de updatati cu ce este mai performant si sa poata economisi energie electrica si resurse financiare.

Citind un articol pe internet, am aflat ca Netcraft a realizat o statistica in privinta furnizorilor de tehnologie pentru servere de dimensiuni mari, in serviciile de gazduire web. Iar cei de la Apache au castigat, detasat, locul intai.

Dezvoltatorii din serviciile de gazduire web la nivel international au castigat un procent de 2%, ajungand la 53,4% cota totala pe piata serverelor web. Cei de la Godaddy utilizeaza servere Apache intr-un procent mai mare de jumatate, pentru site-urile pe care le gazduiesc. Mai mult, firma Godaddy detine aproape 100% dintre site-urile vcare utilizeaza softurile Apache.

Ce e interesant este faptul ca cei de la Microsoft au inregistrat o pierdere de mai mult de 3% de clienti si de resurse financiare. Daca pana acum GoDaddy utiliza serverele de la Microsoft, acestia s-au reprofilat. Costurile de achizitie fiind ridicate, intretinerea si licentele sunt cu mult mai ridicate la Microsoft decat la alte brand-uri, cu toate ca Apache si Linux ofera o flexibilitate si stabilitate mult mai mare la gazduire web, exista branduri internationale care persista in a fi asistati de staff-ul Microsoft tocmai pentru ca serviciile lor se adreseaza numai unei anumite categorii de clienti si este flexibil si usor de administrat in cazul instalarii a marii majoritati a programelor necesare site-urilor web din diferite domenii.

Adaugat in: Internet

Comentariile sunt inchise.