Ce suplimente nutritive consuma sportivii in ziua de astazi?

Se stie faptul ca sportivii au necesitati nutritionale mult mai mari decat “oamenii de rand” motiv pentru care de multe ori ei trebuie sa apeleze la diverse suplimente nutritive care sa le intregeasca aportul de proteine si minereale de care organismul lor are nevoie pentru a face fata solicitarilor. In acest articol voi scrie cateva cuvinte despre 3 dintre ele si anume: Dextroza, Milk and Egg si Pro Whey.

1. Milk and Egg

Milk and Egg este un concentrat proteic de o calitate superioara care are in componenta sa proteine de inalta calitate extrase din albus de ou si zer. In principiu Milk and Egg este recomandat tuturor sportivilor indiferent ca sunt incepatori sau profesionisti. Culturistii in general folosesc acest supliment nutritiv pentru cresterea in masa musculara. Milk and Egg se administreaza seara, deoarece este o proteina cu absorbtie lenta, exact ceea ce are nevoie organismul pe timpul noptii. Este recomandat sa fie administrat impreuna cu Creatina si Dextroza.

2.  Pro Whey

Organismul nostru are nevoie si de proteine cu absorbtie rapida, Pro Whey fiind una dintre cele mai bune alegeri din punctul meu de vedere. Este recomandat ca dupa fiecare antrenament sau chiar si dimineata sa consumati cate o portie de Pro Whey. Pentru cele mai bune rezultate aveti nevoie atat de proteine cu absorbtie rapida (Pro Whey) cat si de proteine cu absorbtie lenta (Milk and Egg), deci este o idee buna sa le combinati.

 

3.  Dextroza

Foate multi au auzit de Dextroza, foarte multi folosesc Dextroza insa foarte putini stiu la ce foloseste aceasta cu adevarat. Ei bine, Dextroza este un supliment nutritiv care favorizeaza absorbtia creatinei in organism si are grija ca aceasta sa ajunga in muschi si sa fie asimilata cat mai rapid.

Adaugat in: Interesant, Sport

Comentariile sunt inchise.