Ce stim despre tigarile electronice?

Chiar daca majoritatea dintre noi constientizam ca fumatul este daunator, un numar foarte mare de persoane fumeaza si sunt dependenti de tutun. Fumatul clasic este cunoscut ca avand un rol daunator aproape oricarui organ al coprului omenesc si este subiectul a multor boli.

Chiar daca peste 70% din cei care fumeaza doresc sa renunte la fumat, foarte foarte putini reusesc. In 2009, in Statele Unite a fost o scadere de 10 procente a numarului de tigari cumparate, iar asta nu s-a intamplat din cauza taxelor puse pe tigari, ci au contribuit si tigarile electronice. In incercarea de a se lasa de fumat, foarte multe persoane au incercat tigara electronica.

magazin-tigariDaca in 2007 cand prima generatie de tigari electronice a fost lansata au fost multi fumatori interesati de aceasta alternativa, ei bine, de la lansarea noii generatii de tigari electronice si mai multe persoane au devenit interesate de fumatul tigarilor electronice. Ba chiar a luat nastere un fenomen denumit “vaping”.

Ce trebuie sa stim despre tigarile electronice

-Nu ard, nu scot fum, nu trebuie aprinse cu o bricheta. In schimb, tigarile electronice functioneaza pe baza unei baterii. Acestea contin de altfel o camera de vaporizare si un cilindru care inmagazineaza lichidul ce contine nicotina. Cand inhalezi din tigara, bateria incalzeste lichidul facandu-l vapori. Deoarece tigara electronica nu foloseste tutun, aceasta nu emana fum, nici monoxid de carbon si nici miros. Tot ce inhalezi sunt de fapt vapori.

-Tigarile electronice nu scot fum si nu contin tutun, insa contin nicotina. Lichidul unei tigarete electronice este de fapt un amestec de nicotina cu anumite arome si aditivi. Cantitatea de nicotina difera in functie de ce concentratie alegem. Exista de asemena si lichide pentru tigara care nu contin deloc nicotina.

-Chiar daca tigarile electronice nu contin tutun si gudron, asta nu inseamna ca sunt benefice pentru organism. Nicotina in sine este daunatoare organismului. Tigarile electronice sunt mai putin daunatoare decat tigaretele clasice, dar asta nu inseamna ca nu ne afecteaza deloc.

-O tigara electronica poate fi folosita ani de zile. Atata timp cat bateria este reincarcabila si cumparam lichid pentru ea, tigareta poate avea o durata de viata destul de mare. Noua generatie de tigari electronice vine cu o tigareta formata din 3 piese, piese care pot fi schimbate in caz ca se strica. Pe termen lung, tigara electronica ne va scuti de sume mari de bani pe care le-am fi cheltuit pe tigarile clasice.

Magazinele de tigari electronice sunt din ce in ce mai cautate si se multiplica atat in mediul online cat si in mediul fizic. Acest lucru are loc deoarece noua generatie de tigari electronice CE 4, CE5, CE6 atrage din ce in ce mai multi fumatori. Chiar daca aceste tigarete sunt putin mai mari decat cele din prima generatie, ele ofera o senzatie de fumat mult mai apropiata de fumatul clasic.

Adaugat in: Interesant

Comentariile sunt inchise.