Ce se intampla cu maternitatile din Romania?

Acum cateva zile scriam despre spitale si lansam o provocarea cu privire la alegerea pe care am face-o intre spitalul romanesc si spitalul din strainatate (cu referire specifica la spitalele din Austria si Ungaria).

Ca o ironie a sortii, in aceeasi zi s-a petrecut (inca) o tragedie intr-unul din cele mai mari spitale din tara noastra – explozia de la maternitatea Giulesti, explozie care a avut drept urmari(conform informatiilor de ultima ora parvenite prin canale oficiale) decesul a 5 bebelusi (incredibil…) alti 7 fiind intr-o stare foarte grava. Probabil ca dimensiunea tragediei ar fi fost si mai mare daca echipajele de interventie de la ISU nu si-ar fi facut datoria cu profesionalism (lucru pentru care merita toata lauda si consideratia).

Ancheta este in desfasurare si, probabil ca in urma finalizarii vor fi gasite persoane care sa fie trase la raspundere pentru una dintre cele mai mari tragedii care s-a petrecut la noi. Sincera sa fiu, nu am mai auzit pana acum de asa ceva (nicaieri in lume) – sa se produca un incendiu la sectia de “terapie intensiva” a unei maternitati, in urma caruia sa moara sau sa ramana marcati pe viata niste bebelusi…

Adaugat in: Evenimente, Romania

Comentariile sunt inchise.