Ce puteti vizita calatorind in Bulgaria?

Bulgaria nu inseamna doar mare si soare. Aceasta tara se remarca pentru istoria si cultura sa, muzee si orase pitoresti, manastiri vechi si arhitectura moderna. Toate atractiile din Sofia, capitala Bulgariei, se afla in centrul orasului. Aici turistii vor vizita Moscheea Banya Bashi cu minerale colorate pe zidurile sale, Sf George Rotunda care este o parte a templului construit in secolul al doilea, Biseria Luminii din Sofia, care da si numele orasului si Biserica Sfintei Invieri. Cea mai mare strada comerciala, Bulevardul Vitosha este locul unde se poate vizita Academia de Teologie, muzeu istoric care stocheaza obiectele celebrului Panagyurishte comoara de aur si numeroase vase de aur, cu subiecte mitologice pictate pe ele. Biserica Sf Nicolae este o alta atractie foarte frumoasa ce merita vizitata. A fost construita in memoria soldatiilor rusi care au murit in timpul razboiului ruso-turc. Cupolele de Aur de la Catedrala Alexander Nevski sunt vazute de la distanta si amintesc de soldatii care au pierit lupta pentru libertate in Bulgaria, fata de dominatia otomana.

Varna este una dintre cele mai vechi orase din Europa, datand inca din secolul al 6-lea inainte de Hristos. Astazi este un important centru industrial si cultural al Bulgariei. In ciuda dezvoltarii dinamice a economiei si constructia de cladiri de birouri moderne, Varna are numeroase semne de istorie antica. Imediat langa Varna este si o minunata statiune estivala, asadar daca ajungeti aici puteti opta si pentru un sejur Albena pentru relaxare totala.

Plevna este un alt oras istoric. Muzeul istoric numit „Eliberarea Plevnei in 1877”. Se afla in acceasi casa, in locul in care imparatul Alexandru al 2-lea s-a intalnit cu invinsul Osman Pasa. Iar dealul de Sud, locul unde au fost date lupte grele este acum Muzeul Parcul Skobelevski. In partea de sus a dealului, cu vedere spre oras, a fost creat un alt muzeu, panormarea luptei epice de la Plevna. In zilele noastre Plevna este un oras frumos populat, cu multe dintre strazi declarate zone pietonale.

Fragmente  ale unui amfiteatru antic, din bazilica sunt inca pastrate in Plovdiv. Teatrul a fost restaurat recent si este locul unde se tin diferite spectacole. Interesul turistilor este asupra turnului cu ceas, moschee construita in perioada de dominatie turceasca. Strazile medievale ale vechiului Plovdiv atrag multi vizitatori, care se bucura de atmosfera confortabila a locului. Mai mult de 200 de cladiri ale orasului vechi au fost declarate monumente ale istoriei.

Litoralul Marii Negre din Bulgaria este o destinatie populara pentru plaja si turism. Bulgaria pare a fi una dintre cele mai importante statiuni dintre tarile socialiste din Europa de Est. In anul 1990 industria a cunoscut o recesiune, dar acum este in curs de dezvoltare rapida. Majoritatea turistilor provin din Europa de Vest si Europa de Est, Scandinavia, Germania, Rusia, Ucraina si Marea Britanie. Cele mai populare statiuni bulgare de la Marea Neagra sunt Albena, Nisipurile de Aur, Sf Constantin si Elena, Sozopol. Cele mai renumite statiuni balneare sunt Velingrad, Sandanski si Hissar. In timpul iernii turistii calatoresc la Bansko, Borovets, Pamporovo si statiunile de ski. Bulgaria este tara care mizeaza pe turism si se straduieste sa-l dezvolte cat mai rapid posibil. Sfatul nostru este sa profitati de ultimele oferte last minute Albena oferite de agentiile de turism, pentru a beneficia de cele mai bune tarife.

Adaugat in: Calatorii

Comentariile sunt inchise.