Ce putem face in momentul in care avem probleme grave cu tesutul parodontal?

Desi multe persoane care sufera de parodontoza isi pierd in totalitate dintii si au nevoie de o operatie de implant dentar total, cele mai multe clinic stomatologice nu ofera pachete pentru acest serviciu. Un implant dentar pentru un singur dinte costa cateva sute de euro. Implantarea tuturor dintilor nu ar fi eficienta nici din punct de vedere financiar nici din punct de vedere medical. Daca pacientul si-a pierdut toti dintii inseamna ca are si probleme cu tesutul parodontal, astfel, implantarea multor dinti alaturati fiind imposibila. Osul de sustinere nu este suficient de puternic.

In cazul pacientilor care si-au pierdut in totalitate dintii este recomandata realizarea mai multor implante pe care se poate atasa o lucrare fixa completa sau mai multe punti dentare. Pe o arcada se pot reface toti dintii cu 4-6 implanturi dentare. Cu cat numarul implanturilor dentare care sustin proteza este mai mare, cu atat aceasta are o durata de viata mai mare si o functionalitate mai buna. Totusi, numarul de implanturi necesare depinde foarte mult si de calitatea tesutului in care acestea vor fi inserate. Pentru ca implantul dentar sa fie reusit trebuie ca si osul sa fie sanatos, sa nu avem infectii sau rani deschise.

Daca am parodontoza pot face implant dentar total?

Parodontoza este boala care afecteaza osul in care dintele este sustinut. Daca problemele parodontale nu sunt tratate, implantul dentar nu va putea fi realizat in mod corespunzator, va avea o durata de viata foarte mica si va fi respins de organism. Chiar daca ai parodontoza poti sa faci implant dentar. O noua tehnica de regenerare tisulara poate trata parodontoza. Tratamentul nu este dureros, poate fi continuat si dupa inserarea implantului dentar si nu are efecte adverse. In clinica stomatologica Dental Mobility puteti beneficia de acest tratament revolutionar pentru tesutul parodontal, tratamentul de regenerare tisula prin tehnica electromagnetica.

Care este durata de viata a unui implant dentar?

Implantul dentar are de obicei o durata de viata foarte mare, peste 10 ani. Totusi, daca tesutul parodontal este bolnav iar implantul nu este inserat sub unghiul ideal, durata lui de viata scade considerabil. In unele clinici stomatologice, dotate cu tehnica de ultima ora, implantul dentar este garantat pentru o perioada mult mai mare. Folosirea instrumentelor de ghidare prin infrarosu si gps in timpul inserarii implantului creste durata de viata a acestuia. De asemenea, realizarea la perioade de 6 luni a tratamentului de regenerare gingivala si osoasa te poate feri de complicatii. Un alt procedeu foarte important este acela de reglare a ocluziei dentare. Daca reglarea ocluziei (contactele din timpul muscaturii) nu este facuta cu un aparat digital, cum este T-Scan III, presiunea care se exercita pe implant in timpul muscaturii poate duce la pierderea acestuia.

Cand e nevoie de aditie de os?

Atunci cand nu avem suficient tesut osos in care sa inseram implantul se poate face operatia de aditie de os. Totusi, de cele mai multe ori nu este nevoie, tehnica electromagnetica de regenerare tisulara creste debitul/circulatia de sange in zona afectata iar osul se poate reface fara aditie. Daca lipseste foarte mult tesut osos, se realizeaza grefa osoasa. Dupa operatie se poate incepe tratamentul de regenerare tisulara cu electromagnetism, acest lucru reducand considerabil timpul de vindecare si asimilare a grefei in organism.

Adaugat in: Sanatate

Comentariile sunt inchise.