Ce materiale s-au folosit pentru conceperea lui Iphone 5?

Dupa o scurta pauza, barfa conform careia Apple va pune mai mult metal noul iPhone a revenit chiar imbunatatita. Nu stim daca sa o luam in seama sau nu, dar cu siguranta ne-a captat atentia. Un site corean declara ca Apple va folosti metal lichid pentru contruirea iPhone 5 iar acest avans extraordinar va fi anuntat la conferinta anuala a dezvoltatorilor Apple. In mod normal, aceasta conferinta are pounctul de referinta pentru zvonurile legate de lansarea noilor produse Apple iPhone 5, inclusiv primul telefon de acest gen a fost lansat intr-o astfel de imprejurare.

Daca Apple va folosi sau nu acest material revolutionar, nu prea exista indoiala. Intrebarea se punea mai degraba cand va incepe folosirea sa in crearea produselor iPhone? Apple a achizionat licenta de folosire pentru Liquidmetql in 2010 si aceasta licenta este exclusiva, adica nu mai permite niciunei alte firme folosirea acestui material. Materialul este de fapt un fel de sticla metalica si in documentatia sa, se spune ca piesele din metal lichid, ofera mai multa duritate, elasticitate si rezistenta decat cele din aliaje de titaniu, aluminiu sau otel.

Agentia de presa care a lansat aceste zvonuri sustine ca Apple nu vor fi singurii care vor apela la un material revolutionar pentru unele dintre componentele smart phone-urilor sale. Rivalul principal al acestuia, Samsung, intentioneaza sa foloseasca piese din ceramica pentru noul Samsung Galaxy S3 care va fi lansat in luna aceasta.

Stirile legate de folosirea metalului in crearea iPhone 5 nu sunt chiar noi. In decembrie anul trecut, un alt site de stiri a anuntat ca Apple va creste cantitatea de metal folosita, adaugand o carcasa de aluminiu pe spatele telefonului, asa cum se intampla deja la iPad, iar inainite de aceasta alte zvonuri spuneau ca sasis-ul telefonului fa fi in metal in loc sa fie din sticla armata. In ce masura sunt ele adevarate, ramane sa aflat pana la sfarsitul anului.

Adaugat in: Tech

Comentariile sunt inchise.