Ce jante alegem pentru un SUV?

De cele mai multe ori, atunci cand ne gandim cum sa facem diferite modificari la masina, incepem cu jantele. Acestea sunt foarte importante in structura unui autoturism si influenteaza atat designul, cat si modul in care masina ruleaza. Alegerea poate fi destul de dificila atunci cand pe piata exista numeroase modele. Ei bine, unul dintre cei mai importanti factori de care trebuie sa tineti cont este dimensiunea jantei. Cele mai multe cazuri prezinta jante cu dimensiunea mult peste cea recomandata, asta pentru ca proprietarii se orienteaza doar spre aspectul estetic. Ei bine, functionalitatea este cea care are mult de suferit in astfel de cazuri, mai exact, jantele nepotrivite ingreuneaza durata de franare si accelerare, dar si consumul. In cazul unor jante mai mari intregul sistem de articulatie are de suferit, masina fiind suprasolicitata.

Asadar, dimensiunea unei jante influenteaza atat modul in care masina functioneaza si durata de viata a acesteia, precum si aspectul estetic. Un set potrivit de jante are capacitatea de a imbunatatii performanta masinii.

Dimensiunea jantelor trebuie aleasa in functie de specificatiile autoturismului pe care il conduceti. Diametrul este unul dintre principalele criterii de selectie. Acesta se masoara in inch sau toli si difera in functie de modelul autoturismului. Astfel, pentru masinile din clasa medie, jantele potrivite sunt cele cu diametru mai mic. O pereche de jante de aliaj de 15, 16 sau 17 ofera un consum mai scazut, o viteza mai buna, dar si un confort sporit in cazul denivelarilor.

Cand ne gandim la o masina de teren, una de dimensiuni mai mari sau un SUV mai compact, jantele potrivite sunt cele de dimensiuni mai mari, acestea fiind necesare pentru fiabilitate, dar si pentru a oferi conditii maxime de siguranta pe drumurile publice.

Ce jante sunt potrivite pentru offroad? Aliaj sau aluminiu?

Jantele sunt un element foarte important in structura unei masini, avand un rol important pentru buna functionare a masinii, dar si pentru stylingul acesteia. In general, in ceea ce priveste dimensiunea, pentru a avea parte de performante bune, trebuie sa alegeti o pereche care sa respecte dimensiunile de jante propuse de producatorul autoturismului. O marime nepotrivita, mai mare sau mai mica va ingreuna mersul zilnic si va duce la deteriorari ale autoturismlui in timp. Daca la o masina mai mica niste jante de 15 sunt ideale atat pentru fiabilitate, cat si pentru consum, pentru un autoturism mai mare un un set de jante aliaj 17 ofera aderenta si stabilitate.

Atunci cand va ganditi sa-i dati un refresh autoturismului si sa schimbati jantele este important sa alegeti inteligent pentru a evita situatiile neplacute. Dimensiunea potrivita, greutatea si calitatea sunt cele mai importante aspecte la care trebuie sa fiti atenti. Specialistii de la Autochrome va pun la dispozitie jante de aliaj de cea mai buna calitate, disponibile pentru orice model de autoturism. Raportul calitate-pret este foarte avantajos, asa ca o pereche de jante de la magazinul Autochrome este exact ceea ce aveti nevoie.

Adaugat in: Auto & Moto

Comentariile sunt inchise.