Ce intelegem prin notiunea de energie ?

Pentru a functiona in conditii optime si a putea face fata sarcinilor cotidiene (atat din punct de vedere fizic cat si psihic) organismul nostru are nevoie de energie. Aceasta se produce ca urmare a reactiilor chimice care se petrec (in interiorul corpului) si care o genereaza. De cine este asigurata aceasta energie ? De catre carbohidratii, grasimile si proteinele care se gasesc in sursele (alimentele) enumerate mai sus.

Spuneam intr-un articol precedent ca nu sunt adepta regimurilor drastice (sau a celor care dau dintr-o extrema in alta) din variate motive (cred ca sunt vreun milion insa am sa le enumar doar pe cele mai importante pentru a nu ne plictisi.

Nu sunt o solutie pe termen lung urmam respectivul regim, tragem de noi in ultimul hal, obtinem intr-un final oarecare rezultate sila un moment dat se termina perioada (cum care ? perioada oficiala aregimului) ce se intampla? pai, in peste 80% din cazuri, punem pe noi rapid kilogramele pe care le-am pierdut + surplusul de rigoare ! Si acum cateva mostre de prostie elocvente :
slabeste 14 kilograme in 2 satamani !, slabeste garantat 5 kilograme in 3 zile !, slabeste fara efort !

In marea lor majoritate nu pun accent pe echilibrul alimentar ;

Unele dintre acestea pun accentul doar pe ce mancam (si cu activitatea fizica ce facem?)

Fiind dezechilibrate (repet, fara a generaliza) creeaza,pe termen lung, disfunctionalitati majore ale organismului totodata afectand si starea psiho emotionala a celui care le urmeaza ;

Si asa mai departe ­čÖé ;

Adaugat in: Sport

Comentariile sunt inchise.