Ce impact are muzica aleasa la nunta asupra invitatilor tai?

Printre primele subiecte abordate in discutia celor care se ocupa de organizarea unui eveniment, fie ca este vorba despre o nunta, botez sau banchet, muzica se afla pe al doilea loc dupa vestimentatie.

Aceasta este si un factor important in legarea relatiilor interumane. Majoritatea oamenilor isi formeaza prietenii pentru ca merg intr-un loc in care se asculta o anumita muzica sau pentru ca partenerii de conversatie au aceleasi gusturi artistice.

De ce este important acest aspect?

Trupa Amatis canta la nunta In primul rand, pentru ca insufla o stare de spirit si pentru ca reprezinta o anumita dispozitie emotionala. Acest lucru functioneaza si atunci cand este aleasa muzica pentru cadrul unui eveniment. Linia melodica, fie ca se aude in surdina sau ca domina pentru ringul de dans, trebuie sa fie in acord nu doar cu tematica petrecerii, ci si cu gusturile invitatilor.

In al doilea rand, reprezinta ceea ce oamenii din marketing au folosit dintotdeauna ca sa influenteze comportamentul consumatorului, fiind un factor determinant, ce poate misca multimile. Sa selectezi un gen de muzica portrivit pentru un anumit public, poate sa genereze foarte multe situatii avantajoase.

Tinand cont de toti acesti factori, este important sa intelegem ca muzica pe care o alegem in cadrul unei nunti, spre exemplu, va determina intreaga atmosfera. Astfel, un eveniment la care s-a ascultat muzica clasica va fi mereu amintit ca unul formal si elegant, iar o petrecere la care s-a auzit in fundal muzica jazz, in functie de intensitatea ei, va fi asociata cu o experienta sofisticata sau din contra, joviala si relaxata.

Oamenii din domeniul organizarii evenimentelor angajeaza mereu o formatie de nunta care sa aiba un repertoriu amplu, ce include mai multe stiluri muzicale. Astfel, pentru fiecare moment specific din cadrul unei nunti, formatia va interpreta anumite melodii.

Astfel, melodiile de dragoste isi fac loc in show in momentul in care mirii deschid seara cu dansul dedicat lor. Pe de alta parte, momentul in care invitatii trebuie animati, incepe interpretarea unor melodii energice, care sa ii provoace pe acestia sa tina ritmul pe ringul de dans. In momente speciale, precum cununia, foarte multi indragostiti aleg muzica clasica sau instrumentala pe fundal. Toate acestea influenteaza nu numai atmosfera, ci si felul in care oamenii percep astfel de momente. Vei vedea ca toti sunt patrunsi de aceeasi stare in functie de suntele pe care le aud.

Asadar, cand vei alege muzica pentru urmatorul eveniment, incearca sa te orientezi catre o formatie de nunta, precum trupa Amatis din Bucuresti si stabileste un repertoriu cat mai variat. Ca sa te convingem iti spunem ca cercetatorii de la universitatea Groningen au demonstrat ca oamenii asociaza expresiile faciale triste cu muzica melancolica, iar pe cele vesele cu muzica mai energica sau pozitiva.

Un alt sfat este sa eviti muzica agresiva atunci cand selectezi melodiile impreuna cu reprezentantii formatiei de nunta pe care vrei sa o angajezi. Cu siguranta ca vor fi foarte multi doritori de rock, insa ar trebui sa mizezi pe ceva alternativ, care sa nu agite multimea de invitati. Un sunet prea agasant poate sa iti strice intreaga petrecere.

Adaugat in: Diverse, Evenimente

Comentariile sunt inchise.