Ce este filosofia si cum iti poti alege cea mai buna carte de filosofie

V-ati gandit vreodata cum a ajuns totul – sensul vietii, existentei umane, natura insasi?

Unele dintre cele mai mari minti din istoria umana si-au petrecut viata contempland intrebarile despre aceasta viata.

Asa a ajuns sa fie filosofia.

Ce este Filosofia?

Daca ar fi sa dam o definitie a manualului, am putea spune ca „filozofia este studiul intrebarilor generale si fundamentale despre existenta, cunoastere, valori, ratiune, minte si limbaj”.

In realitate, filozofia nu poate fi definita intr-o singura propozitie. Desi este adevarat ca aceasta disciplina antica examineaza toate aceste subiecte, filosofia nu se poate limita la termeni simpli si raspunsuri usoare.

Filosofia cuprinde toate semnificatiile vietii si intrebarile existentiale, in timp ce incercam sa intelegem adevarurile fundamentale despre noi insine, despre lumea din jurul nostru si despre natura fiintei.

Aceasta implica diverse domenii de studiu, inclusiv metafizica (studiul naturii realitatii), epistemologia (studiul cunoasterii), etica (ceea ce este bine si corect) si logica (natura si structura argumentelor).

Cum sa alegi cea mai buna carte de filozofie?

Raspuns scurt? Nu exista cea mai buna carte de filozofie. Toate aceste carti sunt capodopere unice si considerate singure. Cu o gama atat de larga de subiecte, nu este posibil sa alegeti pur si simplu o carte in marea altora si sa afirmati ca este cea mai buna scrisa pana acum.

S-ar putea sa fiti constrans sa incepeti de la inceput cu filozofi antici precum Platon si Aristotel. Sau puteti alege o alta cale cu scriitori mai moderni precum Nietzsche si Hume. Indiferent de directia pe care o alegeti, nu veti face o greseala,

Puneti-va cateva dintre urmatoarele intrebari:

  1. Ce subiect ma intereseaza cel mai mult?
  2. Caut raspunsuri despre sensul vietii?
  3. Doresc sa cunosc mai bine cu natura umana?
  4. Am explorat suficient in istoria acestei discipline stravechi?

 

Dupa ce aveti raspunsurile dvs., este posibil sa gasiti una dintre aceste carti care sa fie cea mai potrivita pentru a incepe.

Adaugat in: Interesant

Comentariile sunt inchise.