Ce camera foto va avea iPhone 6? Acelasi senzor ca predecesorul sau, 8MP!

Camera foto iphone 6iPhone 6 este unul dintre cele mai asteptate smartphone-uri ale acestui an iar semi-esecul celor de la Samsung pare a le crea un avantaj suplimentar de care ar trebui sa profite. Spun semi-esec pentru ca, din specificatiile anuntate de Samsung, Galaxy S5 nu pare a fi cu nimic mai presus decat versiunea anterioara.

Spre deosebire de producatorii care mizeaza pe cele mai noi tehnologii de pe piata, Apple pare sa fi gandit putin diferit noua generatie de iPhone-uri, anumite componente neincadrandu-se in randul top level-urilor pietei actuale. Daca platforma hardware pare a fi una invechita, iPhone 6 se pare ca va revolutiona datorita unor functionalitati noi, inginerii Apple urmand sa ne ofere cateva surprize de proportii.

Nu stim mare lucru despre configuratia si functionalitatile lui iPhone 6 insa avem unele informatii care ne indica un detaliu pretios despre urmatorul varf de gama al celor de la Apple in ceea ce priveste smartphone-urile. Este vorba despre camera foto, o camera care se pare ca va pastra acelasi senzor de 8MP al lui iPhone 5S. Senzorul ramane acelasi insa calitatea fotografiilor urmeaza sa creasca prin prisma includerii a doua elemente inovative. Unul dintre ele se rezuma la noul set de lentile, deschiderea fiind de F/1.8, cadrele surprinse de utilizator avand o claritate mult mai buna. De partea cealalta, o a doua inovatie pare a fi stabilizatorul optic de generatie noua, Apple urmand sa implementeze un sistem care va conduce la o optimizare superioara a senzorului de 8MP.

Desi nu sunt fan Apple si am sustinut in dese randuri acest lucru, am scris putin despre acest subiect prin prisma faptului ca ma mira faptul ca un smartphone care se doreste a fi high level nu reuseste sa tina pasul cu concurenta. Samsung si HTC mizeaza pe senzori principali de 16MP, Sony doreste sa treaca la senzorul de 21 MP, in timp ce Apple tine mortis sa ruleze acelasi senzor imbatranit.

Din punct de vedere al producatorilor de senzori foto, Ming-Chi Kuo, specialistul KGI Securities, afirma in urma cu putin timp ca peste 65% din productia din acest an se va axa pe realizarea de senzori de 13MP. In aceste conditii, numai Sony detine peste 67% din piata de specialitate, niponii urmand sa lanseze un model cu rezolutie de 21 MP si o deschidere de 1/2.4 inci, produs care se pare ca va fi inclus pe platforma lui Sony Xperia G3.

Adaugat in: Tech

Comentariile sunt inchise.