Sinuzita este inflamaţia mucoasei sinusurilor. Exista patru perechi principale de sinusuri, cavitati care preiau cantitatea de aer necesara din atmosfera, practic ele comunica prin mici canale cu fosele nazale si acestea sunt: sinusul maxilar, sinusul frontal, sinusul etmoidal si sinusul sfenoidal.
Din literatura de specialitate putem spune ca sinusul maxilar este scoboit in osul maxilarului superior sub orbita, aflandu-se in legatura cu radacinile celui de-al doilea premolar si primilor doi molari. Sinusul frontal este scobit in osul frontal. Sinusul etmoidal este sapat in profunzime in masa laterala a etmoidului, in spatele radacinii nasului si intre fetele interne ale orbitelor. Sinusul sfenoidal este scobit in osul sfenoid care inchide in spate foza nazala.
In cazul in care apar secretii nazale, dureri in regiunea frontala, apar dureri la ridicarea de greutati, la tusire, aplecare, senzatie de durere sau presiune sub ochi, tuse matinala cu expectoratie, febra, respiratie urat mirositoare etc. atunci puteti suspecta o sinuzita.
Cand apar dureri dedesubtul ochiului atunci se poate suspecta o sinuzita maxilara. In sinuzita frontala durerile apar deasupra ochiului, in sinuzita sfenoidala durerile apar in spatele ochiului, iar in sinuzita etmoidului poate aparea o inrosire, o umnflatura si o durere in unghiul intern al ochiului. Sinuzitele pot fi cu debut brusc (acute) si pe termen lung (cronice). Ce ar trebui sa stim este faptul ca exista tratamente naturale adjuvante pentru trataterea sinuzitei acute, dar inainte de a urma un tratament discutati cu medicul dumneavoastra.
Unul din produsele oferite de magazinele online de specialitate este reprezentat de extractul din muguri de mesteacan pufos care se utilizeaza ca adjuvant in sinuzite acute nesupurative. Un alt produs care poate fi folosit ca adjuvant in sinuzita este Antigrip, care are in compozitie angelica, cimbru de cultura, echinacea, salvie, ghimbir etc.
Angelica este utilizata de foarte multa vreme ca remediu pentru tuse, raceli si gripa, deoarece actioneaza ca expectoranat, cimbru de cultura actioneaza impotriva infectiilor bacteriene si fungice, iar echinaceea este un remediu impotriva infectiilor tractului respirator
superior etc. Sa nu uitam ca plantele joaca un rol important, datorita stucturilor chimice complexe si variate ele contituie baza tratamentelor adjuvante.
Citeste si