Cartea de la British Airways pentru calatorii nelinistiti

O noua carte bazata pe cursele aeriene engleze vor ajuta sute de pasageri sa-si invinga frica de zbor.

Co-autorul acestei carti, Steve Allright, pilotul cunoscutei companii aerieneBritish Airways, a cules informatiile dincursele aeriene de zi cu zi, care a transportat peste 45.000 de pasageriin ultimii 25 de ani.

Cartea, care va fi lansata pe 7 martie, cuprinde informatii despre modalitatea de functionare a unei aeronave, turbulente si, ce este cel mai important pentru pasageri, sfaturi psihologice si tehnici de relaxare.

Capitanul a dezvaluit top 10 ponturi:

Turbulentele sunt incomode, dar nu periculoase. Ele sunt ceva normal in timpul zborului.

– Invata sa-ti controlezi respiratia. Cand ai senzatii de greata tine-ti respiratia, apoi trage aer adanc in piept si expira lung.

– Combina respirata adanca cu o contractie musculara. Contractia feselor este cea mai buna, deoarece semnalele nervoase se vor deplasa pe toata coloana vertebrala.

Avioanele sunt create special pentru zboruri la altitudine mare.

– Pilotilor si membrilor echipajului le place sa fie in aer, pentru ei este ceva normal.

– Aripile au si ele o contributie semnificativa in timpul zborului, nu doar motoarele.

– O aeronava comerciala care zboara la peste 9.000 de metri altitudine, se poate mentine inca 160.930 metri, chiar daca pierde toate motoarele.

– Imparte timpul de zbor in jumatati de ora. Gandeste-te la ce ai de facut, scrie o scrisoare, vizioneaza un film, citeste o carte.

– Pilotii sunt alesi cu atentie dupa o procedura riguroasa si sunt testati si antrenati, fiind supusi unor simulatoare la fiecare 6 luni.

– Navele comerciale sunt verificate in mod regulat, la intervale specificate, de catre ingineri autorizati.

Controlorii de trafic sunt antrenati sa lucreze in conditii stricte. Toti pilotii trebuie sa respecte aceste reguli stricte atunci cand sunt in aer.

– Imagineaza-ti ca dormi in bratele celui drag, intr-un climat placut sau la o intalnire de afaceri importanta.

Adaugat in: Calatorii

Comentariile sunt inchise.