Care sunt utilajele principale de recoltat furaje?

Primavara este cel mai frumos anotimp. Vremea devine calda, gradinile inverzesc, pasarile incep sa cante, veselia se intoarce iar depresia dispare! Natura este pe deplin activa, iarba creste repede! Atunci este timpul sa ne gandim la recoltare. Silozarea este o metodă de conservare care permite stocarea hranei pentru animale.

Care sunt materialele de recoltat furaje?
Masinile de recoltat sunt utilaje folosite pentru activitati agricole pentru recoltarea plantelor verzi pentru a face silozul. Utilajele de recoltat efectuează operatiuni multiple deodata: preluare sau taiere, tocare si aruncarea in remorca.

Masina de recoltat trimite porumbul sau alte cereale, precum graul necopt, într-un trailer pentru insilozare dupa efectuarea operatiunilor de taiere si de tocarea ierbii. Masina de recoltat furaje poate avea doua forme diferite: masina de recoltat furaje cu atopropulsie, dar poate fi, de asemenea, tractata sau transportata de catre un tractor.

Principiile silozului
Insilozarea este o metoda de conservare (iarba, porumb, grau, sfecla, …), prin umezirea hranei animalelor.
Atunci cand lungimea ierbii este destul de mare sau semintele nu sunt inca coapte, putem face silozul.

In funcţie de tipul de furaje pentru insilozare, masina de recoltat furaje trebuie sa fie echipata cu diverse accesorii cum ar fi un pick-up pentru masina de recoltat furaje cu autopropulsie sau un brat pentru masina de recoltat furaje cu autopropulsie.Masina de recoltat furaje culege iarba, o strange si o trimite intr-o remorca. Odata ce remorca este plina, continutul este evacuat intr-un siloz unde are loc fermentarea.

 

Adaugat in: Tech

Comentariile sunt inchise.