Care sunt principalele utilizari ale gazonului artificial?

Amenajarile de spatii verzi reprezinta o provocare pentru secolul XXI. Amenintati din toate partile de diferite forme de poluare, in special in marile orase, oazele de liniste si recreere sunt din ce in ce mai apreciate. Gazonul artificial reprezinta o solutie pentru amenajarea acestor spatii, datorita rezistentei la conditiile meteo si prin urmare, sporirea duratei de folosinta de catre oameni, dandu-i astfel si o oarecare reziztenta la aciunea umana.

Suprafetele sintetice isi pastreaza aspectul pe toata durata anului, iar costurile cu intretinerea acestuia sunt mai mici in comparatie cu marile amenajari de spatii verzi in locurile publice. Gazonul artificial este un jucator important in piata de peisagistica, amenajarile pe baza sa devenind din ce in ce mai populare. Investitiile in peluze, gradini, spatii verzi personale sau ale companiilor sunt considerate a fi avantajoase financiar si mai comode.

De ce am alege gazonul artificial pentru amenajarea gradinii din spatele sau din fata casei? Pentru ca, desi initial investitia poate parea importanta, banii se recupereaza prin taierea tuturor cheltuielilor aferente intretinerii gazonului natural. Ne referim aici in special la costuri pentru achizitia unei masini de tuns iarba, la combustibilii pentru aceasta, la investitiile pentru instalatia de irigare.

Lipsa instalatiei de irigare duce, in mod evident, la facturi mai mici la consumul de apa. Nu trebuie sa uitam de chimicalele care ar trebui teoretic sa protejeze iarba de eventualii daunatori, dar fiind substante chimice, acestea polueaza solul. Asadar, fara insecticide si  pesticide. Fara bani dati pe procurarea de seminte anual. Dar poate cel mai important avantaj pe care-l ofera amenjarea unui spatiu recreational pe baza de gazon sintetic este timpul, probabil cel mai pretios factor din zilele noastre.

Materialele din care sunt facute aceste structure de iarba artificiala permit un contact placut dintre om si iarba, asemanatoare atingerii ierbii natural. Este ecologic pentru sol, nu reprezinta un pericol pentru sanatatea copiilor sau animalelor dumneavoastra. Este mult mai avantajos din punct de vedere financiar decat gazonul natural.

Adaugat in: Sport

Comentariile sunt inchise.