Care sunt cele mai populare modele de centrifuge pe care le putem gasi intr-un laborator?

Aparatura de laborator trebuie sa respecte numeroase standarde calitative stabilite la nivel european si international, piata de specialitate clasificandu-si echipamentele performante in functie de valenta financiara pe care acestea o expun, de specificatiile tehnice particulare, dar si de domeniile de aplicabilitate si utilizare ale fiecarui dispozitiv in parte. Astazi vom aduce in discutie principalele versiuni de centrifuge pe care le putem regasi intr-un laborator, ele numarandu-se printre accesoriile indispensabile industriilor fundamentale, precum medicina sau biochimia.

Centrifugele care infatiseaza un control analogic al parametrilor

In momentul in care dorim sa investim sume consistente in achizitia unor astfel de echipamente trebuie sa tinem cont de anumite detalii primordiale. Timpul programabil de lucru este unul dintre aspectele care ne intereseaza in mod direct, acesta fiind conturat in linii mari de scopul activitatii sau de cel al experimentelor efectuate. O centrifuga laborator caracterizata de controlul analogic propune un timp programabil situat intre limitele de 1 minut, respectiv 30 de minute. Bineinteles, producatorii de profil pot aduce in prim plan si versiuni cu functionare continua, insa acesta au o aplicabilitate mult mai nisata. Ele sunt utilizate in laboratoarele medicale cu un scop precis, de cele mai multe servind la separarea serului si a plasmei, la formarea unor concentratii stabile de particule celulare, dar si la individualizarea exacta a substantelor.

Centrifuga de racire – o tehnologie avansata deosebit de fiabila pentru laboratoarele specializate

Utilitatea care defineste de cele mai multe ori echipamentele functionale la temperaturi ridicate isi conserva nivelul omogen si in cazul dispozitivelor care functioneaza la polul termic opus, mai precis la temperaturi usor negative sau la cele ambientale. Centrifuga de racire este un exemplu elocvent, functiile sale primare fiind urmatoarele: faciliteaza decisiv modul in care sunt extrasi, prelucrati si apoi purificati acizii nucleici, precum ARN-ul si ADN-ul si intruchipeaza un ajutor indispensabil in procesarea eficienta a probelor de sange.

Ele sunt comercializate sub diverse preturi, in functie de actualitatea tehnologiei pe care o expun, dar si direct proportional cu parametrii tehnici pe care ii infatiseaza. Domeniul de temperatura este un criteriu de selectie foarte important, in mod uzual registrul termic in care functioneaza centrifugele de racire avand granita inferioara situata in jurul valorii de -20 de grade Celsius. Controlul parametrilor de functionare reflecta un alt criteriu de selectie al echipamentelor disponibile in magazinele de profil, cele mai apreciate de catre cadrele specializate din laboratoarelor chimice sau medicale fiind modelele definite de un control digital. Greutatea propriu- zisa a echipamentelor, timpul programabil de lucru, viteza si atentionarea acustica reprezinta alte patru aspecte pe care trebuie sa le bifati pe lista prioritatilor de selectie.

Adaugat in: Tech

Comentariile sunt inchise.