Bunatatea, o cale spre fericire

Bunatate

Bunatatea inseamna sa-i tratezi pe ceilalti asa cum vrei sa fii tratat. Este mai mult decat sa taceti din gura atunci cand sunteti tentati sa spuneti ceva necuviincios; bunatatea cauta moduri de a face viata mai buna pentru ceilalti. Ii face placere sa-i ridici pe altii si sa le reamintesc ca nu sunt singuri, invizibili sau nesemnificativi.

Bunatatea si compasiunea sunt strans legate; aceasta din urma implica disponibilitatea de a vedea o situatie din perspectiva altcuiva si de a le oferi beneficiul indoielii. De asemenea, ia in considerare prin ceea ce a trecut o alta persoana si alege sa raspunzi mai degraba cu bunatate decat cu furie sau razbunare. Ambele demonstreaza cel putin o apreciere subliminala pentru conectarea tuturor fiintelor vii; cand manifestati bunavointa si compasiune fata de ceilalti, beneficiati (cel putin) la fel de mult ca si ei.

Buntatea fata de tine este, de asemenea, importanta, si este baza pentru auto-ingrijire. Nu uitati sa fiti la fel de buni fata de voi exact asa cum doriti ca ceilalti sa fie.

Programati timpul in fiecare zi pentru o ingrijire de sine rezonabila si grijulie si exersati cu atentie bunatatea  pentru a fi pe deplini in  prezent cu ea. Daca o sa practicati buntatea prima data fata de voi insiva atunci o sa puteti sa o manifestati si fata de cei din jurul vostru.

Codul de bunatate: „Tratez pe altii cum vreau sa fiu tratat – cu grija, rabdare si respect”.

Adaugat in: Social

Comentariile sunt inchise.