Azi se implinesc 9 ani de la aparitia Facebook-ului

Astazi e zi de sarbatoare in online, asta daca imi permiteti sa afirm faptul ca Facebook-ul este o buna parte din online-ul actual. Mai pe scurt si pe intelesul tuturor, in data de 4 februarie a fiecarui an, Facebook-ul sarbatoreste sau, mai bine spus, adauga inca un an la scurta sa istorie.

In clipa de fata, reteaua de socializare Facebook are o istorie de 9 ani si se remarca prin cateva cifre interesante:

618 milioane de utilizatori activi in fiecare zi; 680 de milioane de utilizatori activi in fiecare luna, care folosesc produsele mobile ale Facebook; peste 30 de miliarde de mesaje postate lunar; peste 250 de milioane de fotografii urcate zilnic; utilizatorii petrec, in medie, 700 de minute pe luna; un utilizator are, in medie, 130 de prieteni si posteaza de 90 de ori pe luna; la fiecare 20 de minute, un milion de link-uri sunt share-uite, se fac 2 milioane de Cereri de prietenie si 3 milioane de mesaje sunt trimise.

Revenind la subiectul articolului, dupa un calcul simplu veti realiza faptul ca reteaua de socializare Facebook a luat infiintare in luna februarie a anului 2004. Desi a fost un fenomen local, Facemash-ul, asa cum se numea in acea vreme, fiind de fapt o retea construita de Mark Zuckerberg impreuna cu cativa prieteni pentru Universitatea Harvard, iata ca totul a luat amploare si acum Facebook-ul este de fapt un punct de reper in online.

Ce putem spune, la multi ani Facebook, chit ca nu sunt un fan al acestei retele.

Adaugat in: Internet, Social Media

Un comentariu

  1. Andrei says:

    Sper sa fie si ultima aniversare 😀 De cand cu FB-ul asta, majoritatea prefera sa-si piarda timpul acolo decat sa faca ceva util.