Averea BOR

Biserica Ortodoxă Română (BOR) administrează una dintre cele mai mari averi din Romania, a cărei valoare depăşeşte trei miliarde euro, potrivit estimărilor Business Standard, pe baza datelor centralizate în urma unei ample anchete jurnalistice.

De unde atâta bănet frate? Hai că înţeleg terenuri agricole, păduri şi participaţii la peste 15 societăţi comerciale, dar 90 de milioane de euro venituri anuale şi 4,4 milioane de euro în conturile BCR? Există documente pentru banii ăştia? Îi verifică cineva. Le cunoaşte cineva sursa de provenienţă, că nu vreau să cred că aceşti bani vin din vânzarea lumânărilor.

Cred că Biserica Ortodoxă Română a devenit una dintre cele mai mari înşelătorii din ţara asta. Înţeleg că bisericile au o grămadă de facilităţi din partea Statului printre care chiar şi scutirea de la plata impozitelor. Păi în cazul ăsta zic că nu ar mai fi o mare problemă faptul că Prigoană vrea să taie salariile preoţilor.

Adică tu mergi la muncă de 4-5 ori pe lună (mai des într-adevăr în bisericile din mediu urban), stai maxim 4 ore, instituţia la care lucrezi deţine o avere de peste 3 miliarde de euro şi desfăşoară activităţi comerciale scutită de la plata dărilor către Stat şi mai vrei şi fond de salarizare din partea aceluiaşi Stat?

Dragi feţe bisericeşti cum era porunca a 8-a? Să nu furi? Ruşine hoţilor!

Adaugat in: Business, Interesant

Comentariile sunt inchise.